???????????????????? ????.????.????. ???????????? ???????????????????????????? langs ???????? ???????????????????????? in ????????????????????????????????-Beneden werd gewijd

De kapel langs  de Klaaie in  Everbeek-Beneden  (1930) werd onlangs opnieuw gerestaureerd.
Bij deze gelegenheid was er een toespraak van Ludwig De Temmerman, voorzitter van de Culturele raad in Brakel: “In 1971 kocht Jozef Mincke, wiens ouders destijds de belofte deden om de kapel te bouwen, het huisje waarin Jules Delval gewoond had. Nadat hij in Wallonië en in het Brusselse woonde, kwam ook hij in 1979 terug naar Everbeek om zich op de Klaaie te vestigen. In 1984 kon hij uiteindelijk ook de kapel verwerven. Hij stelde zich tot doel de intussen vervallen kapel te restaureren als eerbetoon aan de nagedachtenis van zijn ouders. Hij renoveerde de kapel in de periode 1984-1997. Jozef Mincke overleed te Zottegem op 30 juli 1996 en zijn vrouw Claire Pisnière, afkomstig uit Jumet, overleed in 2018.
Huisarts Kris Cooman kwam in het bezit van deze unieke kapel door een schenking. De kapel werd onder handen genomen door de nieuwe eigenaar mede dank zij steun door  het Fonds voor de bescherming van het Brakels Cultureel erfgoed. (FBBCE)
De kapel was onlangs nog laureaat voor de prijs ‘Beste restauratie 2023’ in Brakel en werd gisteren ingewijd door diaken Bart De Wael in aanwezigheid van vrienden en enkele notabelen. Uiteraard werd er op deze unieke gebeurtenis gedronken en een wafel aangeboden!