© stad Zottegem

Stadsbestuur ontslaat de baas van de stad Zottegem

Maandagavond heeft de Zottegemse gemeenteraad Koen Codron ontslagen. In besloten zitting. Bezoekers van de gemeenteraad moesten de zaal verlaten terwijl de beslissing werd genomen. Sandra De Roeck neemt zijn functie (tijdelijk) over.

Koen Codron was sinds 2017 de zogenaamde algemeen directeur van de stad Zottegem. De man die het voor het zeggen heeft dus. De vroegere benaming voor zijn functie was gemeente- of stadssecretaris. Het is een functie die politici overleeft en de lijnen voor het beleid van een stad of een gemeente probeert uit te zetten. In die zin dat hij coalitties/politieke constellaties overleeft en handelt in het belang van zijn/haar gemeente of stad. Zo had Koen Codron tot zijn ontslag al verschillende politieke formaties zien passeren. Waarom de huidige politieke meerderheid van N-VA/CD&V heeft beslist tot het ontslag van Koen Codron is niet geweten. NUUS heeft reactie gevraagd aan burgemeester Evelien De Both (N-VA). Zij laat weten dat het een personeelsaangelegenheid betreft en ze daardoor geen verdere opmerkingen kan geven. Van wat NUUS heeft opgevangen via betrouwbare bronnen zou de bal aan het rollen gegaan zijn nadat een ontslagen personeelslid van de stad Zottegem zijn/haar ongenoegen hebben geuit en alle raadsleden hierbij aangesproken te hebben.