Vier ooievaarskuikens sterven nadat nestpaal het begeeft

Crowdfunding gestart voor nieuwe paal

Schendelbeke. Eind april van dit jaar kondigde de Facebookgroep ‘De Ooievaars Natuurpunt Boven-Dender’ de geboorte aan van vier prachtige ooievaarskuikens in de Pijlekaartstraat te Schendelbeke aan. Even later kraakt de paal en sterven de vier kuikens. Jannick De Turck is intussen een crowdfunding gestart voor een nieuwe paal.

Deze kleine wonderen van de natuur hadden hun weg gevonden naar onze gemeenschap en iedere Geraardsbergenaar was verheugd om hun komst te vieren. Tot plotseling op dinsdagavond 14 mei 2024 rond halfacht het noodlot toesloeg, en de ooievaarspaal incl. nest het begeven had.

De vier kuikens overleefden het niet. Omdat deze ooievaars meer en meer behoren tot de trots van Geraardsbergen en meer bepaald van deelgemeente Schendelbeke, besloot Jannick De Turck een crowdfunding op te starten. ‘We hopelijk zo snel als mogelijk de nodige centjes kunnen verzamelen om een nieuwe paal, incl nest, aan te kopen’, weet Jannick De Turck.

De totale aankoopprijs van zo’n paal met ooievaarsnest, kost ongeveer 1900 euro.

‘Op dinsdag 4 juni 2024 zitten we samen met de mensen van Natuurpunt, om alle details rond dit prachtig natuurproject verder uit te werken en hopen we hiermee dat de populatie aan ooievaars in onze Denderstreek een positieve evolutie met zich zal meebrengen naar de komende jaren toe’, besluit Jannick De Turck.

Link naar de steunactie: https://steunactie.be/actie/nieuw-ooievaarsnest-voor-arthur-en-frieda-schendelbeke-belgie/-36888

Julien Borremans