Kleiduifschieting voor sociale werking Rotaryclub Zottegem

Op initiatief van Rotaryclub Zottegem en in een organisatie van Bullseye Belgium (met zetel in Brakel) vindt op zaterdag 1 en zondag 2 juni voor de tweede keer een kleiduifschieting plaats op de festivalweide aan de Bevegemse Vijvers, telkens van 12 tot 19 uur (aanmelden vanaf 11 uur). Zowel de geïnteresseerde beginneling (om er onder begeleiding van ervaren schutters op een veilige manier kennis te maken met het kleiduifschieten) als de geoefende wedstrijdschutter is er welkom, alsook aspirant-jagers die geslaagd zijn in het theoretisch jachtexamen (getuigschrift niet ouder dan 3 jaar) om te oefenen voor het praktisch jachtexamen. Naast een initiatiestand en oefenstanden zullen er eveneens trapstanden en een jachtparcours voor het serieuzere werk ingericht worden. Er is ook catering voorzien vanaf 11u30 (o.a. broodje braadworst, frietjes met stoofvlees). De opbrengst van deze weideschieting gaat volledig naar lokale sociale projecten die door serviceclub Rotary Zottegem ondersteund worden.

VEILIGHEIDS- EN VERKEERSMAATREGELEN

Door de organisatie worden de nodige veiligheidsmaatregelen voorzie zodat er redelijkerwijs zowel voor de openbare orde en veiligheid als voor de algemene gezondheid en het milieu geen risico’s zijn. De activiteiten zullen in twee zones plaatsvinden: het ene gedeelte van het terrein is voorbehouden voor de schietactiviteiten, op een ander gedeelte (met eet- en drankgelegenheid) kunnen bezoekers en niet-actieve schutters terecht. Als milieugerichte maatregelen worden op de grond zeildoeken aangebracht voor het opvangen van klei- en metaalfracties en om de geluidshinder voor de omgeving te reduceren, worden rond de schietstanden strobalen opgesteld. De voetwegen langs of doorheen de site zullen tijdens de schietactiviteiten door middel van barricades (o.a. herashekken + verkeersborden) afgesloten worden om te vermijden dat toevallige of geïnteresseerde passanten toegang tot gevaarlijke zones kunnen krijgen. Ook de achtergelegen Doolstraat (verbindingsweg Godveerdegem – Grotenberge) zal van 10 tot 20 uur voor alle verkeer afgesloten worden ter hoogte van huisnummer 23 en aan het kruispunt met de Godveerdegemstraat/Langestraat.