Twee dagen ‘Jazz Zottegem’ in het Egmontpark

Na een sabbatjaar kunnen muziekliefhebbers komend weekend, op zaterdag 1 juni van 14 tot 1 uur en op zondag 2 juni van 13 tot 18 uur. opnieuw terecht in het Zottegemse Egmontpark voor het stadsfestival Jazz Zottegem, in een organisatie van CC Zoetegem, de bib en Jazz on Sunday. Zoals reeds sinds 2014 het geval is, zal ereburger en muzikale grootmeester Jean Blaute zorgen voor de presentatie.

  • OP ZATERDAG 1 JUNI

Net als bij de vorige editie in 2022 mag de plaatselijke Revival Bigband het festival om 15 uur openen, weliswaar met een nieuw repertoire en met Cassie Cyrene als gastzangeres. Respectievelijk om 17 en om 19 uur komen het Rein De Vos-trio met een mix van jazzklassiekers en Franse musettes en daarna het Idris Quartet met mondharmonicawonder Rutger Mathys op het podium. Vervolgens is het om 21 uur tijd voor het project Kristo rond multi-instrumentalist Kristiaan Deruytter, zoon van legendarisch saxofonist Frank Deruytter. Als afsluiter op zaterdagavond kondigt de affiche om 23 uur het optreden aan van de Fatback Brass Band, een elfkoppig hiphop-ensemble uit het Gentse met een stevige live-reputatie.

  • OP ZONDAG 2 JUNI

Op de tweede festivaldag staat ditmaal geen aperitiefconcert op het programma. In de namiddag is het om 14 uur eerst de beurt aan Con Calore, de meest jeugdige formatie die ooit op het podium van Jazz Zottegem stond. Deze groep altviolisten kwam tot stand binnen de eigenste Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Das (SAMWD) en haar altvioolklas. Daarna, om 16 uur, wordt het festival afgesloten door het Brussels Jazz Orchestra dat de top van de Belgische jazz verzamelt en samen met de Franse zangeres Camille Bertault een ode zal brengen aan Serge Gainsbourg, icoon van de Franse muziek. De toegang tot Jazz Zottegem is (op beide dagen) gratis.