Sport Vlaanderen Brugge

Gouden VIP2024-gemeente Lierde.

Door het behalen van de drie uitdagingen van Sport Vlaanderen kroonde Lierde  zich tot een gouden VIP2024-gemeente. Op maandag 3 juni werd onze gemeente dan ook gehuldigd en mochten wij de award in ontvangst nemen.

In 2024 trekken we met een hele delegatie topsporters naar Parijs voor de Olympische en Paralympische Spelen. Deze topsporters zijn onze vips, onze Vlamingen in Parijs. Sport Vlaanderen daagde alle Vlaamse steden en gemeenten uit om drie VIP2024-uitdagingen aan te gaan.

Lierde nam met veel plezier deze uitdagingen aan. Voor de eerste uitdaging, organiseer een jeugdolympiade, organiseerden men  op 18 april zo’n olympiade voor de leerlingen van de twee Lierdse basisscholen. Alle leerlingen ontvingen een scorekaart en hun resultaten werden ingegeven bij Sport Vlaanderen. Tijdens de olympiade werden medailles uitgedeeld, podiumfoto’s getrokken en klonk het nationaal volkslied.

De tweede uitdaging, zet de VIP2024-promotiecampagne duidelijk in de kijker, werd ook volbracht. De campagne werd bekendgemaakt via de sociale media van de gemeente.

Als laatste uitdaging moest er een belevingsmoment of challenge worden georganiseerd. Hiervoor werden de scholen uitgedaagd om de Olympische ringen te vormen met hun leerlingen. De scholen deden enthousiast mee en deelden prachtige resultaten hiervan op hun facebookpagina’s.

We behaalden dan ook met glans de drie uitdagingen en werden hiervoor beloond met een award van “gouden VIP2024-gemeente”. Schepen van sport Antoine Van de Maele, sportfunctionaris Veerle Van Steerthem, Patrick Cosyns en Sylvie Vanhoucke namen met plezier en trots deze award in ontvangst.

foto: Linde Merckpoel, sportfunctionaris Veerle Van Steerthem, Schepen van sport Antoine Van de Maele, Sylvie Vanhoucke (gemeente Lierde), Maarten Vangramberen, Patrick Cosyns (gemeente Lierde)