Cultuurliefhebbers vinden de weg naar Oosterzeelse cultuurtempel

Snel wezen, op 12 juni start losse en online ticketverkoop

Het ronduit schitterend Kluize-team blikt tevreden terug op het voorbije cultuurseizoen. In september wordt het 13 de seizoen aangesneden. Vanaf vrijdag 31 mei kon je al tickets voor vier of meer verschillende voorstellingen reserveren. Snel wezen, op woensdag 12 juni start de losse en online ticketverkoop. We kunnen nu al gerust concluderen dat ook voor het gloednieuwe seizoen 2024 – 2025 de tickets snel de deur zullen uitvliegen. Snel wezen, is de boodschap. Het Oosterzeelse publiek en ook dat van buiten de fusiegemeente hebben de weg gevonden naar de enig mooie cultuurtempel De Kluize in Oosterzele.
Dat niet alleen het publiek, maar ook veel verenigingen thuis zijn in De Kluize, blijkt uit de overvolle kalender. De kalender 2024 – 2025 is gestaag dichtgeslibd. Het Kluize – team heeft in het nieuwe cultuurseizoen en schitterend aanbod. Een ijzersterk programma. Er gingen maanden prospectie aan vooraf, want er moeten nu eenmaal keuzes gemaakt worden. Maar alles gaat gepaard met de liefde voor het vak. Op de persvoorstelling van het nieuwe seizoen hadden leden van de Raad van Bestuur veel lof voor het Kluize – team. GC De Kluize wil duidelijk zijn gemeenschap-vormende rol ter harte nemen en een plaats van verbinding zijn, een haven waar het veilig aanmeren is.
‘Voor het 13 de seizoen op rij is de programmatie volledig gewijd aan en bedoeld voor de toeschouwers, met de geruststellende gedachte dat alles wat op het podium gebeurt ‘maar’ theater is. Wat het met je doet en bij uitbreiding met de gemeenschap, is wat voor ons telt. Dankjewel om erbij te zijn’, duidt het Kluize-team.
‘Zie ne keer hier, Hoor ne keer hier’

Wat mag je verwachten in het seizoen 2024 – 2025? Je hebt keuze uit muziek, theater, familievoorstellingen, apero klassiek, humor, dans, muzikale boekvoorstelling,…
Muziek
Astor, Frank Vaganée & Eva De Roovere/ Riet Muylaert zingt Liesbeth List / History of Britpop / Isolde Lasoen /Filip Jordens / Marble Sounds, Isbelles, Chantal Acda / Venus in Flames / Voetvolk (dans/ muziek) / Gunther Neefs / Wout Van Dessel & Sylvie De Bie / Het Zesde Metaal / Novastar, Mooneye.
Theater
Tim Oelbrandt & De Studio / Berlin Alabama /Tom Van Dyck / Het Laatste Bedrijf en Woodman / Stijn Van De Voorde / Compagnie Cecilia / David Labi / Stefaan Van Brabant & Damiaan De Schrijver /Tint Q&A /Michael De Cock/KVS, /Ontroerend Goed / Serdi Faki Alici & Lara Staal / Adriaan Severins & Bruno Vanden Broecke.
Humor
Arnout Van den Bossche / Amelie Albrecht / Yannick Noben / Piv Huvluv / William Boeva /Grof Geschud / Karen Damen.
Familie
Klankennest / Theater Tieret / Grensgeval /De Maan /Bronks/Ballet Dommage / Tinneke Van Ransbeeck (Eigen Kweek).
Apero Klassiek
Ana Rocha /Diederik Wissels & Nicolas Kummert / Fiona & Chiara Alaimo.
Muzikale boekvoorstelling
Niels Boutsen/Stoomboot & Annelies Moons.
Film
Zeevonk / Ainbo: Heldin van de Amazone / Ballon / Maternal / Forrest Gump / Ferdinand / Un Homme à la Hauteur / Dunkirk.
Reservaties
De reservatie van abo’s en losse tickets kan online (www.gcdekluize.be, 09/ 363 83 30, e-mail: reservaties@oosterzele.be). Je kan ook terecht bij de Cultuurdienst, Sportstraat 3, Scheldewindeke. Je kan in De Kluize terecht elke werkdag van 8 u 30 tot 12 u en van 13 u 30 tot 16 u. Op maandagavond is de cultuurdienst open van 18 u tot 20 u. Op vrijdagnamiddag zijn alle gemeentelijke diensten gesloten. De cultuurdienst vind je op de eerste verdieping van GC De Kluize. Het Kluize – team, met Anneke, Christel, David, Els, Eva, Ingeborg, Lobke, Jacky, Luk, Miranda, Peter en Staf, gaan je graag verwelkomen. Het team is helemaal klaar voor de start van het cultuurseizoen 2024 – 2025.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).