©Rv Foto Facebookpagina Politie Ninove - Korpschef Pieteraerens
©Rv Foto Facebookpagina Politie Ninove - Korpschef Pieteraerens

Korpschef Pieteraerens reageert op heisa rond het incident gisteravond met Vooruit-politicus Conner Rousseau

Wim Pieteraerens, de korpschef van politiezone Ninove, vertelt aan VTM nieuws over het incident gisteravond met Vooruit-politicus Conner Rousseau.

Korpschef Pieteraerens: “We konden zeker en vast wel de veiligheid garanderen. We waren met vijf agenten ter plaatse. Er is nooit sprake geweest van een knokploeg, er waren geen tegenbetogers, geen protesten te zien”

De politie reageerde gewoon op een oproep die binnenkwam van de voorzitter van de lokale afdeling van Vooruit, Franky Beeckmans. Er zouden mensen in het deurgat iets geroepen hebben en daarom kwam er een ploeg terplaatse.

Conner Rouseau Tour Ninove Ragtime
®Sophie Richez – Conner Rousseau

Reactie van Conner Rousseau

Conner Rousseau laat op zijn beurt weten dat hij vanavond zal terugkeren naar Ninove.

Conner Rousseau: “Extreemrechts is een bedreiging voor onze welvaart én onze vrijheid. Dat zien we overal ter wereld. En ja, ook hier. Gisteren werd ik bedreigd tijdens mijn luistertour in Ninove.

Is dàt het Vlaanderen waar we op 10 juni in wakker willen worden? Een Vlaanderen waar amok wordt gemaakt als je iets zegt wat niet in hun kraam past? Een Vlaanderen waar vrije meningen niet meer kunnen geuit worden?

Vanavond ga ik opnieuw naar Ninove. Om te luisteren wat er leeft. Ik laat mij niet intimideren. Onze vrijheid en onze veiligheid staat op het spel. Ik ga niet aan de zijlijn toekijken. Dit is té belangrijk.

Dit is exact waarom wij al jaren zeggen dat extreemrechts onze vrijheid en veiligheid bedreigt. Ik zal blijven strijden tegen extremen. Ik zal blijven strijden voor onze vrijheid. Want elke stem telt om deze extreemrechtse nachtmerrie tegen te houden.

En daarom wil ik twee duidelijke oproepen doen:

Kom massaal af vanavond. Iedereen is welkom om 19u in café Ragtime, in Ninove. Inschrijven kan via deze link.
Kies op 9 juni voor Vooruit. De keuze die elk van ons maakt op 9 juni is levensbelangrijk. U kiest in wat voor land we wakker worden op 10 juni. Vooruit kan als enige deze extreemrechtse nachtmerrie stoppen. Daar zullen wij voor blijven strijden. Dat beloof ik u.
Het is Vooruit. Of het is achteruit. Kies maar.”