TTC Sterke Stut organiseert succesrijk Belgisch Kampioenschap G – Tafeltennis in sporthal De Kluize

Martin Schreyen krijgt mooi eerbetoon

Veel lof voor de Oosterzeelse Tafeltennisclub Sterke Stut, dat in samenwerking met Paralympic Team Belgium, G – sport Vlaanderen, Ligue Handisport Francophone en de Vlaamse Tennisliga, een heel succesrijk Belgisch Kampioenschap G – Tafeltennis heeft georganiseerd in sporthal De Kluize in Oosterzele. De organisatie was top. Een groot aandeel in het succes had organisator Martin Schreyen, geruggensteund door vrijwilligers en een enthousiast team van TTC Sterke Stut Oosterzele. Martin, een gans leven lang in de ban van de tafeltennissport, een man met oneindig veel verdiensten in TTC Sterke Stut Oosterzele en bij de VTTL.  De organisatie van het Belgisch Kampioenschap, de kroon op zijn werk, werd het laatste wapenfeit van Martin als competitiemanager. Hij heeft deze functie met veel engagement vervuld’, duidt Bas Van Dycke van G – sport Vlaanderen. Verheugend, de tafeltennissport zit in de lift, ook het aantal vrouwelijke deelnemers gaat in stijgende lijn. ‘We kunnen gerust spreken van een meest succesvol BK sinds jaren’, vervolgt Bas Van Dycke, die Martin Schreyen heel dankbaar is. Martin werd door Elien Moerman in de bloemen gezet voor zijn groot engagement als competitiemanager. Hij kreeg een ronduit schitterend mooi eerbetoon. ‘Bedankt voor alles, Martin’. Een dikke proficiat.
 
Er werd een record aantal deelnemers genoteerd. Er waren 61 spelers (40 staande en 21 zittende) ingeschreven. Er werd op het scherp van de snee gestreden voor de nationale titels. Spanning troef.  Blikvangers op het BK in Oosterzele de flamboyante Florian Van Acker, ex Paralympisch Kampioen Klasse 11 en Marc Ledoux, ex nr 1 van de wereld klasse 8. Bij de zittende waren de nummers 1 en 2 aanwezig: Bart Brands en Dimitri Ghion, tevens ex nr 1 van de wereld klasse 4. Hoog bezoek dus in Oosterzele. Op het Belgisch Kampioenschap was een filmploeg van RTBF aanwezig, die de jonge Corentin Radermecker volgde, de 14 – jarige Cotentin is de hoop voor de toekomst van de gehandicaptensport.
Op zondag 2 juni was het in sporthal De Kluize in Oosterzele al tafeltennis wat de klok sloeg. Om 10 u gingen de wedstrijden stipt van start. Er waren 124 wedstrijden gepland. Aan de hoofdscheidsrechterstafel werd Martin Schreyen, die aan zijn laatste BK startte als competitiemanager, bijgestaan door zijn opvolger – competitiemanager Kevin Stegen en Danny De Cuyper van TTC Sterke Stut Oosterzele. Dankzij hun medewerking en van 5 officiële scheidsrechters (VTTL), vrije spelers en vrijwilligers van Sterke Stut kon de uurregeling vrij goed opgevolgd worden. En leuk meegenomen, tussen 11 u 30 en 13 u konden de spelers en hun begeleiders genieten van een koude schotel, dessert en drankje, aangeboden door TTC Sterke Stut. Een mooi gebaar van de Oosterzeelse tafeltennisclub. Knappe organisatie, rond 17 u kon er een punt gezet worden achter het vlot verlopen BK in Oosterzele. Fairplay troef. De medaille -uitreiking had plaats in de sportbar van de sporthal, gevolgd door een receptie.
 
Uitblinkers waren uiteraard Florian Van Acker en Marc Ledoux. Wat een spannende finale. In de reeksen ‘Enkel Staande Open’ en ‘Enkel Staande A’ was de spanning te snijden. Wat een finale! De Open Reeks werd nipt gewonnen met 3 – 2 door Florian en de A – reeks door Marc, eveneens met 3 – 2. Florian Van Acker en Marc Ledoux zijn toptalenten die gekwalificeerd zijn voor de Paralympische Spelen 2024 in Parijs. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)