Stationsbuurt Zottegem: vader (50) en zoon (13) uit Oosterzele in elkaar geslagen door bende

Vrijdagavond waren er opnieuw twee zware vechtpartijen te betreuren in de stationsbuurt van Zottegem. Bij één ervan werden een 50-jarige vader en zijn 13-jarige zoon uit Oosterzele zwaar toegetakeld door een bende die later op de avond nog een slachtoffer maakte (zie foto)

“Ze hebben ons zonder aanleiding en op een brute en laffe manier in elkaar geramd”, zegt de 50-jarige vader die NUUS te woord heeft gestaan maar verder liever niet in de belangstelling staat. Met NUUS hebben we ook een getuige gesproken en die omschrijft de aanval als volgt: “Eerst werden de vader en zijn zoon aangevallen door een viertal jongeren en eens dat aan de gang was, kwamen er steeds meer jongeren aangestormd. Uiteindelijk werden de vader en de zoon belaagd door ongeveer 20 à 25 jongeren. Het tumult zorgde voor zoveel onveiligheid, dat een trein richting Gent niet kon vertrekken. De bestuurder van de trein stapte uit om de situatie te kalmeren. Dat lukte maar moeizaam want ondanks zijn tussenkomst, bleven die gasten lustig verder vechten. En lachen, want het gaat om een bende die duidelijk geen schrik heeft van de politie. Toen de politie na 20 minuten ter plaatse kwam, verspreidde de bende zich in kleinere groepjes. De pret kon bij hen blijkbaar niet op, maar ik vind dit allesbehalve. Moeten er eerst doden vallen? Ik heb vernomen dat dezelfde bende zelfs nog een tweede keer heeft toegeslagen en nog een (volwassen) man heeft aangevallen (zie foto, nvdr.). Ik heb verschillende jongeren die ik zag vechten, ondertussen al terug zien lopen in de stationsbuurt.”

Zaterdag heeft NUUS de feiten gemeld aan burgemeester Evelien De Both (N-VA) en naar een reactie gevraagd, maar dat is tot op heden zonder antwoord gebleven. Vanuit de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem kregen we wél antwoord: “Ik heb nazicht gedaan in onze politionele bestanden”, klinkt het bij de commissaris die ons te woord heeft gestaan. “Er werd inderdaad een tussenkomst verricht door onze interventieploegen. Er werd proces-verbaal opgesteld in casu. Over de aard van de tussenkomst wens ik geen toelichting te geven. Ik kan u wel meegeven dat er geen aanhoudingen werden verricht.  Eén persoon werd even weerhouden voor een grondigere controle.”