Speciale verkeersregeling Buke: eerste BK-voorbereidingen

Met het oog op het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg voor vrouwen en mannen waarvoor Zottegem volgende week zondag 23 juni gaststad is, wordt eerstdaags reeds begonnen met de opbouw en inrichting van de aankomstzone aan de Buke. Hiervoor zal vanaf woensdagavond 12 juni om 20 uur een parkeerverbod ingevoerd worden op de Buke tussen de huisnummers 139 en 141 alsook in het gedeelte van de Buke tussen het kruispunt met Ter Kameren en het kruispunt met de Gentsesteenweg (kant garage Meerschman). Omdat ook het fietspad naast de parkeerstrook door de aankomstzone zal ingenomen worden, zal ter hoogte van het kruispunt Buke/Ter Kameren een oversteek voorzien en gesignaleerd worden voor fietsers die komende van Zottegem-centrum richting kruispunt Buke/N42 rijden. Deze zullen moeten omrijden via de Bosstraat en Gentsesteenweg. Deze verkeersregeling zal gelden tot maandagavond 24 juni om 20 uur (na de afbraak van de aankomstzone). Vanaf volgende week maandag 17 juni worden dan nog een aantal bijkomende verkeersmaatregelen voorzien. Meer informatie hierover te gepasten tijd in een volgend NUUS-artikel.