Markt wordt tijdelijk een belevingsplein

Op 29 mei heeft de Technische Dienst van de Stad Geraardsbergen de markt omgetoverd tot tijdelijk belevingsplein. Schepen van middenstand Jimmy Colman (lokale economie) is dan ook bijzonder trots op deze verwezenlijking. “Vanaf eind mei tot eind augustus kunnen onze bewoners en toeristen genieten van deze hippe zitelementen. De bloembakken en boompjes zorgen daarbij voor een leuke zuiderse sfeer. Er staat dan ook elke week een leuke activiteit op het programma. Alle info vind je op de website van de stad Geraardsbergen terug.”

Zo vond vorige vrijdag reeds het eerste evenement plaats in samenwerking met de kunstacademie. Leerlingen maakten er ter plaatse tekeningen en er was een mooi toonmoment met jonge harpisten aan de Marbol. Vrijdag 14 juni vindt het volgende event plaats. “De bedoeling is dat de mensen langskomen en even genieten. De lokale horeca apprecieert de beleving evenzeer”, althans schepen Colman.

Mensen die op maandag of donderdag tijdens de lokale marktdagen inkopen komen doen, stellen zich mogelijks de vraag hoe het dan zit met de marktkramen: “Onze marktverantwoordelijke heeft twee kramen tijdens de maandagmarkt laten verplaatsen naar de kerk, dus alles kan perfect blijven doorgaan. En indien er trouwceremonies plaatsvinden met ceremoniewagens is er ook voldoende doorgang voorzien naast de elementen.”

Op de vraag waarom het slechts tijdelijk is antwoordt schepen Colman: “Het is zo dat we dit eerst bekeken als een experiment. Nu, de elementen en bloembakken zijn aangekocht door de stad, dus als het aanslaat kunnen we volgende zomer zeker opnieuw zo’n marktbeleving creëren met leuke evenementen. Maar de bedoeling is dat ze na deze zomer ook in andere deelgemeenten kunnen zorgen voor extra sfeer en beleving. Onze dienst economie bekijkt dit momenteel voor de toekomst.”