Saartje Vandendriessche schittert in promofilmpje over Geraardsbergen

Geraardsbergen. Een promofilmpje met Saartje Vandendriessche moet Geraardsbergen toeristisch op de kaart zetten. Daarnaast pakt #VisitGeraardsbergen uit met een nieuwe brochure die de toeristische troeven in de verf moeten zetten. Woensdagavond 12 juni werd er een netwerkevenement georganiseerd met horecauitbaters en handelaars om de Oudenbergstad te promoten.

Woensdagavond 12 juni werden de handelaars en de horeca-uitbaters in het stadhuis op de markt verwend voor de aftrap van het toeristisch zomerseizoen. Jimmy Colman Villamayor – schepen van Toerisme en Middenstand – licht de nieuwe initiatieven toe: ‘Er is de marktbeleving en het kantmuseum als nieuwe trekpleisters. De dienst Toerisme heeft ook een nieuwe brochure klaar die de streek in een bijzonder daglicht plaatst. We hebben een uniek erfgoed. Dat maakt de stad zo aantrekkelijk.’

Saartje Vandendriessche – actrice en precentatrice – vertolkte de hoofdrol in een nieuw promofilmpje van de stad. Tijdens het filmpje maakt ze een wandeling door de stad en maakt ze kennis met allerlei bezienswaardigheden, diverse horeca en erg creatieve mensen.

De tv-vedette is wel bekend met de streek. Ze fietste tal van keren de Muur op en landde hier voordien al met Vlaanderen Vakantieland. Deze keer was hier op uitnodiging van de diensten Economie en Toerisme. ‘Ik ben erg onder de indruk van wat de stad te bieden heeft. Geraardsbergen is een wervelende combinatie van cultuur, natuur en vooral geschiedenis. Ik merk ook dat de Geraardsbergenaar fier is op zijn stad.’

De bedoeling van het promofilmpje is om zowel de toeristische trekpleisters als de handelaars in de stad in de spotlights te plaatsen. Tijdens haar tocht smulde, proefde en dronk Saartje erop los. Tenslotte werd ze nog opgenomen in de Broederschap van Manneken-Pis

Deze zomer klinkt er opnieuw muziek in ’t Abdijpark en de vakantie wordt traditioneel afgesloten met de zomerkermis, de Processie van Plaisance en in september is er de Dag van de Mattentaart.

Voor meer info: https://www.visitgeraardsbergen.be/

Julien Borremans