Politieman riskeert celstraf voor onophoudelijke belaging

Geraardsbergen. Een politieman moest zich voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde verantwoorden voor belaging van en het uitten van doodsbedreigingen aan zijn gewezen echtgenote. De feiten werden als ziekelijk omschreven.

De man verbleef intussen verschillende maanden in voorhechtenis en werd onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Maar dat weerhield de politieman er niet van om zijn voormalige partner te blijven lastigvallen omdat ze een einde aan de relatie had gemaakt.

De man had contact- en straatverbod opgelegd gekregen, maar trok er zich niets van aan. Hij bleef haar lastigvallen en volgde haar met een GPS-systeem die hij op haar wagen aanbracht. De advocate van de vrouw wees erop dat de politieman handelde vanuit een machtspositie en dat hij een vuurwapen droeg. Tegen de man wordt er twee jaar celstraf onder voorwaarden gevorderd.

De verdediging vraagt begrip voor de moeilijke situatie van de man. Hij zou aan zijn problemen werken en beseft dat hij te ver is gegaan. Op 19 september volgt het vonnis.

Julien Borremans