Kies eens voor een Boobs-éclair ten voordele van Oncologisch Dagziekenhuis AZ St.-Elisabeth

In het vooruitzicht van de jaarlijkse ‘Week van de Eclair’ (van 17 tot 24 juni) werd vorige maand vanuit Bakkerij Sint-Anna in Zottegem naar klanten en bij uitbreiding naar alle fijnproevers toe een oproep gelanceerd om eens hun vindingrijkheid de vrije loop te laten en zelf een ontwerp te creëren voor een eigen éclair met een verrassende, vernieuwende en/of gedurfde combinatie van smaken. Het winnende ontwerp zou dan in productie genomen worden en een naam krijgen naar keuze van de bedenker.

Eén van de winnende suggesties die de initiatiefnemers meteen naar de keel greep – ook een ontwerp van de leerlingen van 2GLa uit het Onze-Lieve-Vrouwcollege / campus Bevegem kon hen bekoren – was de hartverwarmende inzending en originele creatie van Dorien Reygaert (centraal op de foto, rechts naast bakker Bart Schelstraete) die als patiënte zelf een zwaar oncologisch traject achter de rug heeft en een borstvormige éclair met frambozenmousse en rood fruit (zie foto onder dit artikel) ontwierp: de Boobs-éclair. Volgende week kan je in Bakkerij Sint-Anna terecht voor dit exclusieve gebakje. Per verkochte Boobs-éclair zal de bakkerij aan het Oncologisch Dagziekenhuis van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem 1 euro doneren.