Kiwanis Land van Rhode schenkt 27.000 euro aan sociale projecten Een groot hart voor kinderen

Serviceclub ‘Kiwanis Oosterzele Land van Rhode’ heeft in het sfeervolle restaurant De Vlasblomme in Oosterzele heel wat verenigingen gelukkig gemaakt. De Serviceclub doet de slogan ‘Serving the Children of the World’ alle eer aan en schenkt dit jaar globaal 27.000 euro aan sociale projecten. Elk jaar opnieuw weet de bedrijvige serviceclub Kiwanis Land van Rhode de nodige fondsen te verzamelen. Kiwanis Oosterzele bewees nog maar eens dat het een groot hart heeft voor kinderen.

Kiwanis Oosterzele is actief sinds 1991 en sponsort diverse sociale projecten in de regio. Dit jaar kan het aanzienlijk bedrag van 27.000 euro geschonken worden. Het resultaat van tal van activiteiten (Oldtimer rit, Crypto -evenement,…die de serviceclub jaarlijks met veel enthousiasme organiseert). Dit jaar viel de keuze op de VZW Rebron, de VZW Steunfonds voor Metabole Ziekten, de VZW Haarwensen, de VZW Homaar, de VZW BiJeVa, de VZW Onafhankelijk Leven, de VZW Benefiet Haïti én de VZW Een Hart Voor Vluchtelingen. De voorzitter van de Sociale Commissie, Kristof De Muynck, geeft mee dat deze verenigingen zich stuk voor stuk inzetten voor kansarme kinderen, waarvoor financiële steun nodig is. De steun wordt aangewend om de dienstverlening kwalitatief te verbeteren. Twee van de gesteunde projecten zijn ‘nieuwkomers’: de VZW Steunfonds voor Metabole Ziekten én de VZW Een Hart Voor Vluchtelingen. De vrijwilligers achter deze projecten kwamen reeds aan het woord in restaurant De Vlasblomme te Oosterzele, waar de serviceclub vergadert en zich duidelijk thuis voelt. Op donderdag 13 juni 2024 ontving de serviceclub er in een heel aangename sfeer vrijwilligers van de VZW Haarwensen. En of al deze verenigingen blij en dankbaar zijn met de belangrijke bijdrage voor hun werking.

De leden van de Serviceclub Kiwanis Land van Rhode blijven de handen uit de mouwen steken en zetten zich in voor verenigingen, instellingen,…die nood hebben aan de financiering van hun projecten. De serviceclub besteedt bijzondere aandacht aan gehandicaptenzorg, zieken, kankerpreventie, kansarmen, jeugd,…Kiwanis Oosterzele Land van Rhode steunde al projecten in Caritas Melle, De Bolster Beerlegem, ’t Roborstje, Hachiko, Hippoc, Huize Triest, MPI’s’, scouts, Leefsleutel, Chiro, BUSO Egmont en Hoorn, Sint – Jozef, SOB, M.I.R.A., De Beweging en Kiwanis Land van Rhode steunde in 2022 Oekraïense kinderen op de vlucht. Het schonk 2.500 euro aan Kiwanis Children’s Fund Europe en hielp zo kinderen die vluchten naar Roemenië en Slowakije. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)