40 jaar Keurslager Glorieus in Horebeke

Keurslagerij Glorieus gelegen op het kruispunt van de Broekestraat en de Smarre bestaat 40 jaar en dit wordt uitvoerig gevierd tijdens het feestweekend dat loopt tot en met zondag 16 juni. Daar bovenop  zijn er promoties tot het einde van de maand.

Tijdens dit feestweekend hadden we een gesprek met zaakvoerder Eric Glorieus, echtgenote Christine en dochter Annelies.

Eric; “Het was op 16 juni 1984 dat we deze zaak overnamen van de gebroeders Minne die hier actief waren van vlak na WOII (1946) tot en met 1984. Tijdens onze beginperiode was het hier enkel slagerij  en de huisbereide charcuterie. Ondertussen werd in deze ruime tijdsspanne dat de zaak bestaat overgegaan tot wel drie uitvoerige verbouwingen.”

Kant- en klare gerechten

Christine: “We brachten kant – en klare gerechten in de winkel zoals: balletjes in de tomatensaus, vol-au-vent, koetong enz… Dit was toen in eerste instantie een gewenning dat onze klanten dienden te doorstaan. Toen er dan cordon bleus of blinde vinken prepareerden vroegen sommige klanten zich hoe ze dit diende te bakken. Vandaag is dit allemaal normaal en vanzelfsprekend.”

Alle basisbehoeften zijn aanwezig 

Annelies:” De winkel is zo uitgebreid geworden. Naast het ruim assortiment vleeswaren en huisgemaakte gerechten en salades is er een verse groenten – en fruitafdeling, assortiment kaas en zuivel, belegde broodjes, vers brood, feestschotels en buffetten, dranken enz…… Voor alles kan je hier terecht.”

Keurslagerij 

Keurslagerij Glorieus heeft dit label al enige tijd vast.  Eric: “Om dit logo te kunnen gebruiken moet je voldoen aan heel wat voorwaarden en wordt er geregeld een audit uitgevoerd en hebben er regelmatig besprekingen plaats met andere slagers.

Tevens hebben we reeds smiley’s ontvangen. Een smiley is een label dat aan voedingsbedrijven wordt uitgereikt door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen  als ze voldoen aan de hoogste normen van de voedselveiligheid.”

Flexibele werkorganisatie 

Annelies: ” Uiteraard hebben we heel wat personeel waar we beroep op kunnen doen. Het gaat hier om voltijdse medewerkers maar ook om werkkrachten van enkele uren per week waaronder studenten.  Hierdoor kunnen we kwaliteit verzekeren voor onze klanten en vormen we een hecht en flexibel team.”

We wensen de zaakvoerders nog een succesvol vervolg na 40 jaar activiteit.