Zottegemnaars Marcel Van Wijmeersch en Nelly De Sutter vieren hun diamanten bruiloft

Zottegem. Nelly De Sutter (79) en Marcel Van Wijmeersch (81) werden zaterdag 15 juni door burgemeester Evelien De Both (N-VA) in de bloemetjes gezet. Samen met andere getrouwde koppels kregen ze de felicitaties van ‘Het Huis van Zijne Majesteit de Koning’, een uittreksel uit het huwelijksregister en een waardebon van 100 euro.

Zaterdag 15 juni was het voor 27 getrouwde koppels verzamelen geblazen in de Bevegemse Vijvers, waar ze door burgemeester Evelien De Both en enkele schepen op applaus werden onthaald voor de viering van respectievelijk de gouden, diamanten en briljanten bruiloft.

Ook Nelly De Sutter en Marcel Van Wijmeersch waren van de partij. Woensdag 10 juli 1964 trouwde het koppel voor de wet. Op 11 juli 1964 wijdde de pastoor van Velzeke het huwelijk in. Nelly werd op 17 december 1944 in Velzeke geboren. Marcel zag op 23 maart 1943 voor het eerst het daglicht in Balegem. Het koppel kende een voorspoedig huwelijk en hebben samen vijf kinderen, waaronder vier dochters, negen kleinkinderen en één achterkleinkind.

Nelly en Marcel vieren hun diamanten huwelijk. Tijdens het feestmoment werden ze door het stadsbestuur getrakteerd op een drankje en een hapje. ‘Maar het eigenlijke feest moet nog komen. In juli wordt deze verjaardag met de ganse familie gevierd. Een moment om naar uit te kijken’, geeft Marcel nog mee.

Julien Borremans