De Kleppe in Everbeek-Beneden zet zijn deuren open

Dit weekend zet De Kleppe zijn deuren open. Tijdens de opendeurdag Kleppe Toeren werd de inclusieve zomerbar Kleppe Foyer officieel ingehuldigd. Meter Eveline Hoorens van Koffiebranderij Hoorens, ook gekend als mevrouw Panamarenko en Geert Levain, voorzitter van het goede werken comité van de Lions Geraardsbergen-Brakel knipten onder luid applaus het lintje door.

Gastheer van de Kleppe Foyer zijn de jongeren van het Kleppe dagatelier – jongeren met een mentale beperking of ASS. Ze werken samen met de vele Kleppe-vrijwilligers en krijgen de kans om hun kwaliteiten en talenten te ontdekken en te werken aan sociale vaardigheden en zelfontplooiing.

De Kleppe Foyer zet in op contacten met de buurt. Fietsers, wandelaars, buurtbewoners, vakantiegasten van De Kleppe, vrijwilligers… ontmoeten elkaar en genieten van een hapje en een drankje op het prachtige domein van De Kleppe.

“De Kleppe Foyer brengt ons wat extra centjes binnen”, aldus coördinator Robin Ronsyn. “In ons vakantiecentrum voor kwetsbare personen en dagatelier werken we met beperkte middelen en weinig vast personeel. We moeten rekenen op giften en sponsoring en de steun van heel wat topvrijwilligers. En nu dus ook op de gasten van de Kleppe Foyer! Iedereen welkom deze zomer, zou ik zeggen!”

De Kleppe Foyer is open tot en met september, elke woensdag van 13u30 tot 18u. In juli ook op zaterdagnamiddag. Op aanvraag kan ook voor bijvoorbeeld fiets- of wandeltochten. Meer info www.dekleppe.be

Over De Kleppe:  De Kleppe is een totaalproject in de sociale sector. We bieden vakantieplaatsen aan kwetsbare groepen, personen met een mentale of fysieke beperking, mensen in armoede, mensen met autisme en personen met een bijzondere hulpvraag. We voorzien zorghulpmiddelen, aangepaste activiteiten, een autismevriendelijke werking, een professioneel zorgnetwerk, een volledig toegankelijk domein met een grote belevingstuin, belevingsmomenten met de boerderijdieren…

Een tweede pijler in onze werking is het dagatelier. Jongvolwassenen met een mentale beperking en/of ASS beleven hier een zinvolle dagbesteding waarbij mens, dier en natuur centraal staan. Het dagatelier streeft naar het verhogen van de zelfredzaamheid en eigenwaarde van de gasten door hen – op maat en op tempo van elk individu – een actieve rol te laten opnemen in het team en de werking.

De werking van De Kleppe steunt voor een groot deel op vrijwilligers en personen in sociale tewerkstelling. www.dekleppe.be

FOTO’S:

· Meter Eveline Hoorens (Koffiebranderij Hoorens) en peter Geert Levain (Lions Club) knippen het lint. De Kleppe Foyer is officieel geopend.