Niet alleen voetbal te beleven in Fandorp op Zottegemse Markt

Van EK-koorts en duivelsgekte naar aanleiding van het Europees kampioenschap voetbal voor landenteams was tot nu toe niet echt sprake maar vanaf vandaag maandag 17 juni kan daar verandering in komen. Om 18 uur beginnen de Rode Duivels dan aan hun eerste opdracht tegen Slovakije en dat betekent ook de opening van het ‘Fandorp9620’ op het Zottegemse marktplein waar deze wedstrijd op een megagroot scherm live kan gevolgd worden. Dit is ook het geval voor de match tegen Roemenië op zaterdag 22 juni om 21 uur, de wedstrijd tegen Oekraïne op woensdag 26 juni om 18 uur waarmee de Rode Duivels de inleidende groepsfase afsluiten, de eventuele volgende wedstrijden waarbij zij aan de aftrap staan, en sowieso de finale van het EK-tornooi op zondag 14 juli (met of zonder Rode Duivels). Telkens opent het fandorp twee uur vóór aanvang van de wedstrijd, op zaterdag 22 juni reeds om 18 uur.

Met de bedoeling van iedere uitzending een feestelijk gebeuren te maken – niet alleen voor voetballiefhebbers – zijn ook afterparty’s en andere randanimatie voorzien. Vandaag nemen hiervoor na de match Sven Ornelis en Jeroen Visser plaats op het dj-podium. Komende zaterdag 22 juni wordt van 18 tot 20 uur een soccer dartswedstrijd georganiseerd, kunnen kinderen zich uitleven op een springkasteel en zal dj Calictric zowel de warm-up als de afterparty verzorgen. Op woensdag 26 juni worden Dimitri d’Anvers en Me & Stupid na de wedstrijd op het publiek losgelaten. Door de aanwezigen kunnen bovendien via ludieke nevenactiviteiten zoals een pronostiek drankjetons en andere prijzen gewonnen worden.

Overigens niet alleen om voor de Rode Duivels te supporteren maar ook om de renners en rensters aan het werk te zien tijdens het Belgisch kampioenschap wielrennen op zondag 23 juni in en rond Zottegem, kan men vanaf 10 uur in en aan het Fandorp9620 terecht. Zowel de vrouwen als de mannen kan men er respectievelijk drie en vier keer live zien langsrijden, terwijl de rest van de races er ook op groot scherm kan gevolgd worden. Na afloop van de uitzending zullen dan de partyband Swoop, Oliver V en Calictric voor ambiance zorgen. Nog een andere afspraak aan het Fandorp9620 gaat een week later, op zondag 30 juni voor de Zottegemse Zomerfeesten, met dan op affiche optredens van Gene Thomas, The A-ties, Das Rock en andere bands en artiesten (later meer hierover).

Vermelden we nog dat de toegang tot het Fandorp9620 altijd gratis is en dat er een toiletwagen en plaszuilen voorzien zijn in de Vestenstraat (zijstraat van de Markt). Voor de uitbating van het Fandorp9620 ging het stadsbestuur tewerk met één concessieovereenkomst die ook gold voor de voorbije Ronde van Vlaanderen op 31 maart. Het college van burgemeester en schepenen ontving hiervoor vier kandidaturen en wees de concessie uiteindelijk toe aan een samenwerking van de cafés Avenue, De Zoeten Inval, James en Planchee mits een vergoeding van 6.051 euro.