Immokantoor op de vingers getikt wegens slecht onderhoud en annexeren van verkeersborden

Zandbergen. Op de hoek van de Lindeveldstaat met de Lestpolder worden verschillende loten grond te koop aangeboden. Daarbij heeft de eigenaar de grond afgebakend met dranghekkens. Op de foto’s kan je duidelijk zien dat de verkeersborden, de bewegwijzering, een straatnaambord en zelf een zitbank worden geannexeerd en achter de dranghekkens staan. Bovendien staan de hekkens deels op het voetpad en zorgt de overmatige groei van onkruid voor de nodige hinder voor voetgangers.

Straatnaamborden, verkeersborden en bewegwijzering moeten uiteraard steeds goed zichtbaar zijn. Openbare zitbanken moeten beschikbaar zijn. Bovendien stelt het politiereglement dat een terrein moet onderhouden worden zodanig ‘dat de zindelijkheid, gezondheid en veiligheid niet in het gedrang komen en er geen overlast veroorzaakt wordt aan de omliggende terreinen, buren of het openbaar domein.’

De dienst Mobiliteit van de stad Geraardsbergen heeft het bevoegde immokantoor gecontacteerd met de vraag het onkruid te maaien en het perceel te blijven onderhouden. Eveneens werd gevraagd de hekkens achter de zitbank te plaatsen.

Julien Borremans