Richtpunt Zottegem maakt inclusieve moestuinbakken voor senioren van De Bron

Voorbije maandag 17 juni kwamen de leerlingen van het vierde jaar houtbewerking van Richtpunt Zottegem (het vroegere PTI aan de Sabina van Beierenlaan) inclusieve moestuinbakken plaatsen bij De Bron Zottegem. Aan dit moment ging een volledig traject vooraf. Bij het begin van het schooljaar kwam leerkracht Steven Van Der Massen (op de foto vierde van links) langs op de woonzorgcampus van De Bron aan de Marie Popelinstraat om er met de ergotherapeuten en woon- en leefcoaches te overleggen over de specifieke zorgnood van de seniorendoelgroep teneinde dan een ontwerp te kunnen maken. De moestuinbakken dienden uit ergonomisch oogpunt op aangepaste hoogte voor gebruik door de senioren gemaakt te worden alsook ‘onderrijdbaar’ voor rolstoelen en makkelijk verplaatsbaar voor de begeleiders te zijn. Door de leerlingen werd dit ontwerp vakkundig in de praktijk omgezet en maandag werd het project feestelijk afgerond door de bloembakken samen met de senioren van De Bron te vullen en aan te planten. Alle betrokkenen mogen tevreden en met trots terugkijken op deze samenwerking die naast een technische uitdaging ook een sociale verrijking was voor zowel de leerlingen als de senioren van De Bron die als zorginstelling met haar open campus ook sterk inzet op intergenerationele projecten .