Maxine Van Belleghem wint Miss Exclusive 2024

Geraardsbergen. Maxine Van Belleghem werd zaterdag in het adembenemende en historische stadstheater NT GENT gekroond tot de 14de Miss Exclusive. Een jaar lang zal Maxine de prestigieuze titel Miss Exclusive 2024 dragen. Als inwoner van Geraardsbergen brengt ze voor het tweede jaar op rij de kroon van €28.000 naar Oost-Vlaanderen.

In het dagelijks leven is Maxine een toegewijde HR-consultant voor technische profielen. Daarnaast is ze een fervent reiziger en liefhebber van make-up, kledij en schoenen.

Met haar titel als Miss Exclusive 2024 streeft Maxine ernaar mensen te inspireren om in zichzelf te geloven en niet voor het comfortabele te kiezen. Ze wil anderen helpen hun dromen te verwezenlijken en benadrukt: “Je hebt maar één persoon nodig die in jou gelooft, en die persoon zal ik zijn.”

De kroning vond plaats in een overvolle zaal van het NT GENT, waar het thema Hollywood centraal stond. Het publiek werd getrakteerd op verbluffende acts, schitterende kledij, betoverende dansen en een gloednieuw podium in theaterstijl. De jury bestond uit enkele speciale gasten, waaronder Koen Crucke, Olivier Deschacht en Salar van Big Brother.

De presentatie van de avond was in handen van Cynthia Reekmans, aangezien Véronique De Kock in het buitenland zat voor opnames van een nieuw VRT-programma. Maxine kondigde ook aan dat ze België zal vertegenwoordigen op The Miss Globe verkiezing in Albanië later dit jaar.

Naast Maxine werden ook andere winnaars gehuldigd, zoals Delphine (Miss Earth Belgium / Miss Exclusive Fire 2024), Dina (Miss International 2024 / Miss Exclusive Air 2024) en Lore (Miss Exclusive Water 2024). Deze top 4 staat aan de vooravond van een schitterend jaar vol hoogtepunten en internationale optredens.

Miss Exclusive is een Belgische schoonheidswedstrijd. De verkiezing werd voor het eerst ingericht in 2010. Sinds 2014 vertegenwoordigt de winnares België op de internationale verkiezing Miss Earth. Bij Miss Exclusive wordt minder de focus gelegd op het uiterlijk; tevens spelen zorg voor het milieu en klimaat een rol.