Zottegem maakt wegen vrij voor het BK-wielrennen

Naar aanleiding van het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg voor eliterenners mannen en vrouwen dat op zondag 23 juni in Zottegem neerstrijkt, worden zowel op de dag zelf als reeds vanaf daags tevoren een hele reeks speciale (tijdelijke) verkeersmaatregelen genomen:

OP ZATERDAG 22 JUNI (tot zondag 23 juni om middernacht)

 • vanaf 7 uur geen verkeer toegelaten, in geen van beide richtingen, in het gedeelte van de Buke tussen het kruispunt met de Gentsesteenweg en het kruispunt met Straatje (uitbreiding van het toegangsverbod dat vanaf vrijdagmorgen 21 juni geldt in het gedeelte van de Buke tussen Ter Kameren en Gentsesteenweg).
 • vanaf 20 uur parkeerverbod in de Bosstraat, Spelaanstraat, Meerken, Gentsesteenweg (tussen Buke en Kruisdreef), Sint Eligiusplein, Klokfontein, Kleine Heidestraat, Straatje, Sluizeken (tussen afslag N42 en Gentsesteenweg ), Lageweg (kant pare huisnummers), Oude Heirbaan (kant pare huisnummers) en Industrielaan.
 • vanaf 20 uur eenrichtingsverkeer in Sluizeken (vanaf de afslag N42, alleen toegelaten richting Gentsesteenweg) en Industrielaan (vanaf Sluizeken, richting Leenstraat).

OP ZONDAG 23 JUNI

 • van 5 tot 19 uur parkeerverbod in de Godveerdegemstraat, L. Roelstraat, Van Aelbrouckstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Markt, Heldenlaan (kant stadhuis + middenberm) en Graaf van Egmontstraat.
 • van 6 tot 19 uur parkeerverbod in de Steenweg op Aalst (+ Oudenaardsesteenweg, grondgebied Oosterzele), Europaweg (deel tussen kruispunt De Vos en kruispunt Leenstraat), Leenstraat (vanaf kruispunt met N42 richting Herzele), Vinkenhoek, Luiveld, Potaardestraat, Klemhoutstraat (tussen Potaardestraat en Smissenhoek), Ten Ede, Faliestraat (tussen Ten Ede en Brakelstraat), Brakelstraat, Langendries (tussen Boembeke en Kortendries), Kortendries, Roter, Slijpstraat, Paddestraat, Lieve-Heerstraat, Provinciebaan, Elenestraat, Bruggenhoek, Buke, Gentsesteenweg (tussen Buke en Bijlokestraat), Bijlokestraat, A. Gevaertlaan (tussen Bijlokestraat en Grotenbergestraat), Grotenbergestraat (tussen A. Gevaertlaan en Domein Breivelde), Parkstraat (+ parkeerstroken naast rijbaan), Gentsesteenweg (tussen Parkstraat en rondpunt Langestraat), Langestraat, Kasteelstraat (tussen Graaf van Egmontstraat en Molenkouter), Molenkouter (tussen Kasteelstraat en Wolvenstraat), Wolvenstraat, Meire, Meileveld, Wurmendries (tussen Traveins en Eekhout), Eekhout (tussen Wurmendries en De Vlamme.), De Vlamme, Ten Bosse (tussen De Vlamme en Kruiswaterplein), Kruiswaterplein, Traveins (tussen Ten Bosse en Krommestraat), Krommestraat, Molenhoek, Strijpenplein (volledig + parking achterzijde kerk), Beugelstraat (tussen Strijpenplein en Lippenhovestraat), Lippenhovestraat, Baron I. della Failleplein, Baron Boudewijnstraat, Kluisstraat (m.u.v. parking begraafplaats), Knutsegemstraat (tussen Kluisstraat en Paddestraat), Dassegemstraat en Fonteinstraat (tussen Dassegemstraat en N46).
 • van 6 tot 24 uur parkeerverbod op de parking aan het Domein Breivelde (voorbehouden supporterszone).
 • van 12u30 tot 15 uur parkeerverbod in de Smissenhoek, Kloosterstraat, Tweekerkenstraat (tussen Tweekerkenstraat en Jasmijnstraat) en Jasmijnstraat.
 • van 10 tot 18 uur geen verkeer toegelaten, in geen van beide richtingen, in de Buke. Gentsesteenweg (deel tussen Buke en Bijlokestraat), Bijlokestraat, A. Gevaertlaan, Grotenbergestraat (tussen A. Gevaertlaan en Domein Breivelde), Parkstraat, Gentsesteenweg (tussen Parkstraat en rondpunt Langestraat), Langestraat, Godveerdegemstraat, L. Roelsstraat, Van Aelbrouckstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Markt, Heldenlaan, Graaf van Egmontstraat, Kasteelstraat (tussen Graaf van Egmontstraat en Molenkouter), Molenkouter (tussen Kasteelstraat en Wolvenstraat), Wolvenstraat, Meire, Meileveld, Wurmendries (tussen Meileveld en Eekhout), Eekhout (tussen Wurmendries en Kronegem), De Vlamme, Ten Bosse (tussen De Vlamme en Kruiswaterplein), Kruiswaterplein, Traveins (tussen Ten Bosse en Krommestraat), Krommestraat, Molenhoek (tussen Krommestraat en Rijkestraat), Strijpenplein, Beugelstraat, Lippenhovestraat, Kouterstraat, Baron Boudewijnstraat, Elenestraat (tussen Baron Boudewijnstraat en Bruggenhoek), Bruggenhoek, Ter Kameren en Paddestraat.
 • van 10 tot 19 uur alleen plaatselijk verkeer toegelaten in de Gentsesteenweg (deel tussen Europaweg en Buke), Nieuwegestraat, Fonteinstraat, Dassegemstraat, Kruisdreef, Klokfonteinstraat, Kleine Heidestraat, Straatje, Sluizeken, Leenstraat (tussen Europaweg en Gentsesteenweg), Rodestraat, Tulpenstraat, Korenbloemstraat, Klemhoutstraat, Ragestraat, Eekhout, Oudenhovestraat, St.-Goriksstraat, Langendries, Ten Bosse, Smisstraat, Molenhoek, Rijkestraat, Beugelstraat, Zwartestraat, Terracottastraat, Urnestraat, Velzekestraat, Lippenseweg, Kouterstraat en Snijdreefken.
 • van 10 tot 19 uur eenrichtingsverkeer in de Bosstraat (alleen toegelaten richting Sint-Eligiusplein), Leenstraat (vanaf kruispunt met N42, richting Herzele), Vinkenhoek (richting Luiveld), Luiveld (richting Potaardestraat), Potaardestraat (richting Klemhoutstraat), Klemhoutstraat (vanaf kruispunt met Potaardestraat, richting Ten Ede), Ten Ede (richting Faliestraat), Faliestraat (vanaf kruispunt met Ten Ede, richting Sint-Hubertusplein), Brakelstraat (richting Kasteeldreef/ Brakel), Langendries (vanaf Boembeke, richting Kortendries), Kortendries (richting Roter), Roter (richting Slijpstraat), Slijpstraat (richting Rijkestraat), Lieve-Heerstraat (richting Provinciebaan), Smissenhoek (richting Kloosterstraat), Kloosterstraat (richting kerk Erwetegem), Tweekerkenstraat (richting Jasmijnstraat) en Jasmijnstraat (opheffen bestaande éénrichting opheffen, toegelaten richting Godveerdegemstraat).
 • van 10 tot 19 uur opheffen eenrichtingsverkeer in de Jasmijnstraat, L. De Metsstraat, Grotstraat en Strijpenplein (kant ingang kerk).