© Facebook / stad Zottegem

Zottegem – Arthur Gevaertlaan: deels eenrichtingsverkeer

In een eerder NUUS-bericht hebben wij reeds gemeld dat een tijdelijk politiereglement – naar aanleiding van het Belgisch kampioenschap voor eliterenners mannen en vrouwen op zondag 23 juni – voorziet dat met het oog op de verdere inrichting van de aankomstzone bovenaan de Buke vanaf vrijdagmorgen 21 juni om 8 uur (tot maandag 24 juni om 16 uur) het gedeelte van de Buke tussen het kruispunt met Ter Kameren en het kruispunt met de Gentsesteenweg zal afgesloten worden voor het verkeer. Doorgaand verkeer zal dan moeten omrijden via de Gentsesteenweg, Bijlokestraat en Arthur Gevaertlaan en vanuit het centrum via de Grotenbergestraat, Grotstraat en Gentsesteenweg.

In een aanvulling op dat politiereglement wordt nu meegedeeld dat in dit verband ook een beperkt eenrichtingsverkeer ingevoerd wordt in de Arthur Gevaertlaan, van vrijdag 21 juni om 6 uur tot maandag 24 juni om 17 uur. In het gedeelte van de Arthur Gevaertlaan tussen het kruispunt met de Buke en het kruispunt met de Bijlokestraat/Deinsbekestraat zal het gemotoriseerde verkeer er dan alleen in de richting van de Buke mogen rijden.