BK wielrennen: tribune staat met rug naar parcours

Een lezer meldt een opvallende zittribune in de Beugelstraat in Velzeke…. met de rug naar het parcours van het BK wielrennen.

“Woensdagmorgen werd deze tribune opgesteld naar aanleiding van het BK wegwielrennen aanstaande zondag in Zottegem”, aldus de lezer. “Zou er in extremis misschien een extra lus worden voorzien, dwars door de thans drassige weiden van een landbouwer uit de Knutsegemstraat? Nee echter, de toelating voor het optrekken van de tribune kwam naar verluidt op vraag van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM. Blijkbaar in verband met een bewustmakingscampagne over bodemkwaliteit. En wordt op deze manier onder de aandacht gebracht van de televisiekijkers voor het BK. Onnodig ook om een plaatsje voor de tribune te reserveren, want de tribune staat immers met de rug gekeerd naar het BK-parcours!”