Initiatiefnemer Jenne De Potter reageert op kritiek BK wielrennen in Zottegem: “Zet Zottegem op de kaart”

(ex-) burgemeester en huidig schepen Jenne De Potter (CD&V) was destijds één van de initiatiefnemers van Belgisch kampioenschap Wielrennen in Zottegem. Hij reageert op de kritiek her en der, zoals over het afsluiten voor verkeer van het centrum van Zottegem al op vrijdag, terwijl het BK pas op zondag plaatsvindt.

“Omdat ik nogal wat commentaar lees over het BK wielrennen van komende zondag in Zottegem, toch even volgende beschouwing”, aldus Jenne De Potter. “In 2018 kwamen we overeen met de stad Zottegem, de gemeente Herzele en Sint-Lievens-Houtem en de Belgische Wielrijdersbond om in 2024 een BK wielrennen te organiseren met aankomst in Zottegem. De jaren ervoor zouden we starten met kampioenschappen voor jeugd, zowel in het tijdrijden als op de weg. Door intens samen te werken met de 3 gemeentes konden we dit alles tot een goed einde brengen en tonen we dat je als buren goed kan samenwerken zonder te fusioneren. We gaven ook de jeugd de kans om in onze streek te koersen. Dit traject van 6 jaar kent zondag zijn apotheose met het BK voor mannen en vrouwen elite. En ja, dat geeft hinder, en ja, voor sommige mensen is dit vervelend en ja, sommige mensen zijn geen sportliefhebber. Daar heb ik alle begrip voor.”

“Maar toch even dit: dit evenement zet onze stad op de kaart. Vele duizenden mensen zullen onze stad bezoeken, nog veel meer zullen vanuit hun luie zetel de wedstrijd volgen en onze stad zien. Dit is een uniek event voor onze stad, misschien komt dit niet meer terug.Laat ons er allemaal van genieten, de zon zal van de partij zijn, het parcours is uitdagend en de renners zullen er een spektakel van maken.Dank aan de medewerkers van de 3 betrokken steden, veiligheidsdiensten en alle medewerkers en vrijwilligers van het organisatiecomité.”

“PS mijn pronostiek voor zondag: Lotte Kopecky bij de dames en Jasper Philipsen bij de heren.”