© Gert Jan Van Rooij

Johan Tahon gooit drie keer de deuren van kunstatelier open

Toen rond 1100 de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Rozebeke aan de Gentse Sint-Pietersabdij werd geschonken, kregen de monniken ook een vruchtbaar stuk land in hun bezit: de ‘Tuin van Gent’ die vandaag het kunstenaarschap voedt van de internationaal gerenommeerde beeldkunstenaar Johan Tahon uit Zwalm die in de zgn. ‘kathedraal’ van Rozebeke zijn atelier heeft (zie afbeelding / foto van Gert Jan Van Rooij).

Deze zomer komen kunst en spiritualiteit meer dan ooit samen in de historische Tuin van Gent. Tijdens drie Open Atelierdagen gooit Johan Tahon immers de deuren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk aan het Rozebekeplein open en zal men er zijn atelier vrij kunnen bezoeken en vaststellen hoe Tahons hedendaagse beelden inspireren en de dialoog aangaan met de eeuwenoude kerkelijke kunst, zoals het miraculeuze Mariabeeld dat van Rozebeke een bedevaartsoord heeft gemaakt. Speciaal voor deze zomerse editie van de Open Atelier-dagen – op zondag 14 juli, donderdag (O.-L.-V.-Hemelvaartsdag) 15 augustus en zondag 8 september, telkens van 14 tot 18 uur – mag de bezoeker zich ook telkens aan een extra bijzondere belevenis verwachten waarbij erfgoed, literatuur en internationale beeldhouwkunst de Tuin van Gent nieuw leven inblazen. Hierover te gepasten tijd meer informatie.