© Facebook

Burgemeester De Both en schepen Cassiman blikken tevreden terug na BK wielrennen in Zottegem: “Zelfs ik werd even stil”

Het Belgisch Kampioenschap wielrennen, een organisatie van de stad Zottegem, Herzele en Sint-Lievens-Houtem, leverde twee gedroomde winnaars op. Lotte Kopecky en Arnaud De Lie reden onder een stralende zomerzon als eerste over de finish op de Buke in Zottegem. Kopecky volgt zichzelf op als Belgisch Kampioen, voor De Lie is het de eerste Belgische titel. Op een zware vechtpartij na vannacht in het centrum van Zottegem (hierover later meer via een volgend NUUS-bericht) verliep alles vlekkeloos en dat maakt dat zowel Zottegems burgemeester Evelien De Both (N-VA) als schepen van Sport Brecht Cassiman (N-VA) tevreden terugblikken.

Reactie burgemeester Evelien De Both

“Wat. Een. Schitterende dag hadden wij gisteren in Zottegem. Gisteren mocht Zottegem – samen met Herzele en Sint-Lievens-Houtem – het BK Wielrennen ontvangen. Onze Vlaamse Ardennen, met haar steile hellingen en legendarische kasseistroken, vormden het decor voor een schitterende zonovergoten koers. Het werd een geweldige editie met twee mooie winnaars. Ik was bijzonder fier op onze stad, maar vooral op de mensen die dit hebben klaargespeeld. Toen ik gisteren in de ochtend langs het parcours reed, alle naders spik en span, onze technische diensten en masse aanwezig, onze groendienst de laatste werken aan het uitvoeren, de politiemensen op het terrein, had ik echt een kippenvelmoment. Wat zij hebben klaargespeeld, is ongezien. Ook achter de schermen waren heel wat mensen in de weer, zo onder meer de brandweer, onze communicatiedienst, de medische disciplines, de koersleiding en onze noodplanningsambtenaar die alles van bij het begin tot het einde in goede banen heeft geleid. Dikke merci hiervoor! Hoedje af! Zottegem heeft overduidelijk genoten…”

Reactie schepen van Sport Brecht Cassiman

“ZOTTEGEM! Wat was dat allemaal gisteren! Met de zon als grootste sponsor, hebben jullie onze stad allemaal mee op de kaart gezet! Mijn oprechte dank en felicitaties aan alle stadspersoneel van Stad Zottegem: jullie werkten een huzarenstukje af, waar ook Belgian Cycling alleen maar lof voor had! Ook dank aan Sint-Lievens-Houtem en Herzele voor de fijne samenwerking, en alle lof aan onze veiligheidsdiensten. Met Lotte Kopecky en Arnaud De Lie kregen we twee fantastische winnaars. En de vele duizenden samen langs het parcours, zonder noemenswaardige incidenten, verenigd in de wielergekte, daar werd zelfs ik even stil van. Zottegem: zot van koers! #zoveelzottegem.”