VIDEO: Agent gevloerd tijdens zware vechtpartij in centrum Zottegem

Zondagavond werd het feest na het geslaagde Belgische Kampioenschap wielrennen in Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem ontsierd door een zware vechtpartij in het centrum van Zottegem.

De feiten speelden zich af rond 23.30 uur, ter hoogte van de Heldenlaan. De vechtpartij ontstond volgens getuigen die de feiten hebben gemeld aan de NUUS-redactie (waarvoor dank) bij twee jonge vechtersbazen. Toen één van die twee door de toegesnelde politie naar een combi werd geleid, kwam een andere man tussenbeide om de jongere uit de combi te halen. Op de beelden die ons werden bezorgd (die je onderaan dit artikel kan bekijken, nvdr.) is te zien hoe een agent tegen de grond wordt gewerkt en daarna na een schop te verwerken krijgt. Dankij het ingrijpen van een bewakingsagent, werd erger voorkomen. Volgens onze informatie zijn de betrokken agenten wekenlang werkonbekwaam. NUUS heeft de politie van Zottegem om een reactie gevraagd. Of er eventueel PV’s werden opgesteld of aanhoudingen werden verricht. Van zodra we hierover antwoord krijgen, mag u een nieuw bericht verwachten.

Beelden van de vechtpartij: