Broes in concert vanaf woensdag in Zwalm

Gisteren de echte Bruce Springsteen and the E street band in Werchter, en vanaf vandaag reeds de Broes concerten in Zwalm.

De Broes concerten zijn ondertussen een begrip geworden in de streek. Niet enkel brengen zij naast jong talent, ook een aantal meer bekende namen, en zijn bovendien gratis. En wat leuk is, de bands gaan nadien met de hoed rond, zo kan je directe input geven of het concert geslaagd is of niet. En laat de concerten doorgaan in en aan het idyllische Klein Zwitserland en je hebt de perfecte mix tussen amusement en een mooi (vakantie) kader. En wat voor Broes mooi meegenomen is, voor het eerst steunt de gemeente Zwalm het gebeuren. Een mooie publiciteit voor de Zwalmstreek.

Schepen Peter Van Den Haute benadrukt dat de gemeente inzet Zwalm op het samenbrengen van mensen en zeker ook steun aan culturele projecten die daaraan voldoen.

Ik sprak met één van de bezielers, Carl Schotsaert van Broes en hij zegt me vol overtuiging het volgende :

We hopen deze samenwerking met de gemeente Zwalm de komende jaren nog wat te kunnen verbeteren. We organiseren deze om de zomer te vieren maar ook om onze werking te financieren. We hebben deze zomer een stevig en afwisselend programma met heerlijke blues, americana, wereldmuziek, folk en andere rootsmuziek. We knallen met enkele gekende namen zoals Nils De Caster, Bruno Deneckere, Roland Van Campenhout, Katrien Verfaille, HT Roberts,….

 

Dit sociaal en ecologisch project zal plaatsvinden in een prachtig kader met respect voor de omgeving . Daarom starten we steeds stipt om 20h zodat we de natuur kunnen laten slapen tegen zonsondergang. Wie met fiets komt heeft alvast een streepje voor bij ons.

En ik vroeg hem om te verduidelijken wat Broes eigenlijk is :

Klein Zwitserland is open in het weekend. Zaterdag en zondag helpen ondertussen enkele tientallen vrijwilligers mee om het café open te houden. Dit doen we al sinds november vorig jaar toen Jochie & Jochie (die nu naar Velzeke zijn verhuisd) weg zijn gegaan. Vzw Broes heeft dus al hard gewerkt. Deze zomer zullen we naast een vrijwilligerscafé ook open gaan met sociale tewerkstelling. Er zijn ondertussen al wat samenwerkingen lopende met andere organisaties om mensen te kunnen ontvangen vanaf deze zomer. Hiervoor werd bij vzw Broes sinds kort een coördinator aangenomen. Zij zal dit alles in goede banen leiden. We hopen naast de drankjes ook een hapje te kunnen aanbieden. Dit gaat allemaal stapsgewijs daar wij vrijwilligers dit allemaal naast ons werk erbij nemen. De kinderkampen en natuuractiviteiten gaan ook nog steeds door. Hier geven we voorrang aan kinderen die minder vaak de kans krijgen om in de natuur te kunnen vertoeven. Ons kansentarief trekt heel wat kinderen naar Zwalm om er een fijne tijd te beleven.

Dit sociaal en ecologisch project zal plaatsvinden in een prachtig kader met respect voor de omgeving . Daarom starten we steeds stipt om 20h zodat we de natuur kunnen laten slapen tegen zonsondergang. Wie met fiets komt heeft alvast een streepje voor bij ons.

Gallerijpad 3 in Zwalm, daar gaat alles door om 20 u stipt

 

Mensen die zich graag willen toevoegen aan onze vrijwilligerslijst mogen alvast een mail sturen naar vzwbroes@gmail.com.

Schepen Peter Van Den Haute benadrukt dat de gemeente inzet Zwalm op het samenbrengen van mensen en zeker ook steun aan culturele projecten die daaraan voldoen.