Gijzele wint Lente -cup tornooi, al minivoetbal wat de klok sloeg

Na een spannende finale kon Gijzele zich kronen tot winnaar van het Lente – cup tornooi 2024. De spanning was te snijden, maar finaal won Gijzele met 14 – 12 van WPG. Het tornooi winnen, zei het nipt, het was voor Gijzele een mooie bekroning. Na weken spanning volgde de ontlading, de cup is binnen. Gijzele mocht met recht en reden een feestje bouwen.
 
Sportdienst Oosterzele blikt tevreden terug op de editie 2024, vanaf maandag 29 april tot en met vrijdag 28 juni werd Sporthal De Kluize omgetoverd tot een heuse voetbaltempel. Het was al minivoetbal wat de klok sloeg. Sportdienst Oosterzele slaagde erin om van de Lentecup 2024 een ‘specialleke’ te maken. Het werd een tornooi vol voetbalplezier. Deelnemen was nu ook belangrijker dan winnen. Een lovenswaardig initiatief van de Oosterzeelse Sportdienst, want voor heel wat voetbalverenigingen liep de competitie eind april af. Sportdienst wou daar een vervolg aan breien met de organisatie van een mini-voetbaltornooi. Veel appreciatie voor de organisatie. Wie graag (mini)voetbaltalent in actie zag, graag de Bourgondische toer opging, kwam in sporthal De Kluize in Scheldewindeke aan zijn trekken. Gelukkig kan Sportdienst Oosterzele rekenen op een schare trouwe en enthousiaste medewerkers. Sporthal De Kluize was the place to be. Ziehier de eindresultaten:
Plaats 1/2:  WPG – Gijzele             12 – 14
Plaats 3/4:  Stm – Pinternazionale   4 – 7
Plaats 5/6:  Cartouch – Tengstar      5 – 4
Plaats 7/8:  Peppers – Skiluminatie   5 – 4
Plaats 9/10:Oosterzele – Ketske       9 – 4.
Het succes moet een stimulans zijn om nog verder uit te pakken met een tornooi. Veel positieve reacties bij de deelnemende ploegen. Het zou leuk zijn dat op de volgende editie in 2025 ook vrouwenteams zouden inschrijven. Het vrouwenvoetbal is momenteel in. Iedereen zowel mannen als vrouwen kunnen deelnemen: verenigingen of groep vrienden, vriendinnen,..ze zijn allemaal welkom op het Lente – cuptornooi. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle). 
 
deelnemende ploegen lente cup 24
FC WPG, Skilluminati, dBv Cartouche, Tengstar, DSH ´t Ketske, Red Hot Willy peppers, Real Oosterzele, STM Boys, pinternazionale, MVC Gijzenzele