Golf van autoinbraken in Zottegem: politie en burgemeester weigeren te reageren

Na dit weekend in Strijpen, was er in Zottegem eveneens een (poging) tot inbraak in een wagen die geparkeerd stond in de Ooststraat in de wijk Bevegem. Opvallend daarbij is dat noch burgemeester Evelien De Both (N-VA) als de politie van de zone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem bereid zijn om te reageren.

Een van de slachtoffers,  vertelt NUUS over een incident ter hoogte van De Blekerij in Strijpen: “Vlakbij de kerk daar, het was rond 3 uur. Het raam van een geparkeerde wagen die op de oprit stond geparkeerd werd ingeslagen en er werd ook een inbraakpoging vastgesteld aan de deur van dezelfde bewoners. De dader werd vastgelegd met dank aan een beveiligingscamera. Hij was in het zwart gekleed, droeg een kap en was verder in het zwart verkleed. Nog volgens de getuigen stak hij de straat op via notaris De Wilde vlakbij en stapte hij daarna verder richting Strijpenplein.”

Toen NUUS dit weekend en ook erna deze week informatie vroeg over de exhibitionist die aan het werk is in de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem – zie link – weigerde de overheid – burgemeester en leidinggevende Evelien De Both (N-VA) en ook de korpschef van de polititiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem – elke (sinds afgelopen zondag) reactie, maar daar gaat NUUS uiteraard niet mee akkoord. Misschien is de politie onderbemand en doen ze wel hun best? Dat waren onze vragen, maar zullen we jammer genoeg nooit weten. Het geld dat wordt ter beschikking gesteld aan de politie is nochtans belastingsgeld.

Een van de gedupteerden benadrukt zijn vraag om hulp. Getuigen of mensen die hier iets meer over weten worden gevraagd om contact op te nemen met de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem of met NUUS als er vanuit de zone opnieuw geen recatie zou zijn. NUUS zal sowieso luisteren. Contacteer ons via beiaardkrant@gmail.com.