De Bron Zottegem opent publieke speeltuin

Nadat daar eerder dit jaar al een ZEN-wandelpad (in samenwerking met Sport Vlaanderen) en een zgn. loopbaan (in samenwerking met het AZ Sint-Elisabeth) in gebruik werden genomen, is op de woonzorgcampus van De Bron Zottegem aan de Marie Popelinstraat nu ook een publieke speeltuin geopend als nieuw onderdeel van de belevingstuin die zorginstelling De Bron verder wil realiseren op haar site in de wijk Lelie (met steun van de Provincie Oost-Vlaanderen). Later dit jaar staan ook nog de inrichting van een buitenfitness en de opstart van een volkstuin op de planning.

Voor velen kan de aanleg van een speeltuin naast een woonzorgcentrum in eerste instantie misschien atypisch lijken, maar integendeel wordt er hierdoor net extra beleving gecreëerd waarvan ook de senioren kunnen genieten. De leefgroepen van het woonzorgcentrum kijken uit op de speeltuin en bezoekjes van kleinkinderen krijgen ook een extra dimensie. Het is overigens de bedoeling dat de belevingstuin een ontmoetingsplaats met open karakter wordt om zo te komen tot een synergie tussen mensen over de generaties heen. De speeltuin, gelegen in een groenzone van 2 hectare, is iedere dag vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De bijhorende brasserie is dagelijks open van 8 tot 18 uur.