Jens Tuytschaever tijdens de prinsenverkiezing in 2016

N-VA Zottegem vertrouwt op prins carnaval om slechte peilingen te keren

Na de beleidsperiode met veel twijfels en een focus op de spreekwoordelijke ‘vinger op de knip’ (= zo weinig mogelijk uitgaven en opvallend weinig realisaties, cfr het cultuurcentrum dat N-VA nog maar eens op de lange baan heeft geschoven) wordt in het spoor van N-VA nationaal verwacht dat N-VA het ook in Zottegem zal moeten afleggen tegen een nieuwe meerderheid. CD&V Zottegem, de huidige coalitiepartner van N-VA zal indien trouw aan zijn programma wellicht liever geen deel meer uitmaken van een meerderheid met N-VA en hetzelfde geldt – de partijprogramma’s in acht genomen – ook voor Positief (Liberalen), Vooruit en ZiZo. En dan is er ook nog Vlaams Belang Zottegem. Dat wat partijstandpunten consequenter is gebleken dan N-Va Zottegem.

Intussen laat N-Va Zottegem – exclusief in HLN (wij denken omdat die krant niét kritisch is) weten dat het zijn vertrouwen stelt in een nieuwe reeks kandidaten. Waaronder prins Carnaval Zottegem Jens Tuytschaever. “Populair en door iedereen in carnavalsmiddens gerespecteerd”, zo zegt N-Va Zottegem.