Zottegem viert 11 juli

Komende donderdagavond 11 juli zal in het Zottegemse stadscentrum de lucht vol zijn van muziek. In het Egmontpark vindt het tweede Parkconcert plaats met op de affiche Moodcollector (party, fiesta, ska en reggae), terwijl ter gelegenheid van het Feest van de  Vlaamse Gemeenschap ook op de Markt afspraak gemaakt wordt voor een muzikale feestavond. De viering van de Vlaamse feestdag wordt daar om 18 uur ingezet – de bar is open vanaf 17 uur – door de Aalsterse band Rockmasjien. Zoals u reeds een vijftal maanden geleden via NUUS kon vernemen (zie via deze link), liet het stadsbestuur ditmaal Wim Soutaer en De Romeo’s als muzikale hoofdattracties boeken. Zij zullen elk, respectievelijk om 20 uur en om 21 uur, gedurende 40 minuten live on tape optreden. Daarna zal dj Lucki Luc vanaf 22 uur nog op het podium plaatsnemen.

De toegang tot deze feestavond is gratis. De kostprijs van deze festiviteit bedraagt zo’n 12.000 euro zonder btw (o.a. De Romeo’s 5.450 euro, Wim Soutaer 1.950 euro, geluids- en lichtinstallatie 2.550 euro, catering 300 euro). Twee jaar geleden en vorig jaar stonden respectievelijk Yevgueni en Mama’s Jasje op de affiche van de 11 juli-viering in Zottegem. De Romeo’s zakten ook in juni 2018 al eens af naar het Zottegemse marktplein toen dit tot Egmonts WK-Village was omgetoverd ter gelegenheid van het wereldkampioenschap voetbal voor landenteams. Daarnaast kwam het trio ook reeds in 2016 en 2022 de feesttent op de jaarlijkse Picarrenfeesten in Godveerdegem in vuur en vlam zetten.

VERKEERSMAATREGELEN

Volgens een tijdelijk politiereglement zal op donderdag 11 juli naar aanleiding van deze festiviteit de Markt van 8 uur tot middernacht afgesloten blijven voor het verkeer (over de ganse breedte tussen het stadhuis en de hoek met de A. Scheirisstraat). De Stationsstraat zal afgesloten worden ter hoogte van het kruispunt met de Nieuwstraat. Ook op de Zavel zal geen verkeer toegelaten zijn en niet mogen geparkeerd worden.