Dak Aldi Brakel stort in tijdens onweer

Het onweer dat de Vlaamse Ardennen momenteel teistert heeft ervoor gezorgd dat een deel van het dak van de Aldi in de Geraardsbergsestraat in Brakel is ingestort. De brandweer heeft twee personen ontzet. Zij raakten gelukkig niet gewond.

Het was rond 17 uur dat het dak van het magazijn naast het winkelgedeelte instortte. Het Laatste Nieuws had het in eerste instantie over twee gewonden, maar dat bleek voorbarig. Wel dienden twee personen door de brandweer ontzet te worden. Zij bevonden zich niet in het deel van het gebouw waarvan het dak is ingestort. De oorzaak moet nog onderzocht worden, maar wellicht is de hevige neerslag tijdens het onweer van vanmiddag/vanavond de boosdoener. Er is sprake van een wolkbreuk en grote hagelbollen. De Aldi werd ontruimd. De brandweer heeft een zeil over het gebouw gespannen.

Volgens burgemeester Stefaan Devleeschouwer is de oorzaak een verstopte afvoerpijp zodat de druk op het dak te groot werd.