Update brandweerzone Vlaamse Ardennen na storm

Brandweerzone Vlaamse Ardennen heeft een update verspreid van het stormweer vanmiddag/vanavond in onze regio.

“Tussen 17 en 18 uur werd onze regio getroffen door een kort maar fel onweer”, klinkt het vanuit brandweerzone Vlaamse Ardennen. “Het onweer ging gepaard met hevige regenvlagen en hagel. We kregen tot nu toe zo’n 15 oproepen binnen, voornamelijk gerelateerd aan wateroverlast. We werken deze interventies stelselmatig af. Het gros van de interventies bevindt zich in en om de gemeente Brakel. Ook werden we opgeroepen voor een beknelling van personen nadat het dak van een Aldi-winkel naar beneden was gekomen in Brakel (lees meer via deze link). Gelukkig waren er geen slachtoffers. Onze ploegen blijven nog even ter plaatse om de nodige veiligheid te garanderen en het puin te ruimen. Later zal met de winkelverantwoordelijken bekeken worden wanneer de winkel weer zal geopend worden.”