AZ Sint-Elisabeth Zottegem: nieuwe ombudsvrouw

In het AZ Sint-Elisabeth is Emily Motte aan de slag gegaan als nieuwe ombudsvrouw van het Zottegemse ziekenhuis. Zij neemt de fakkel over van Caroline Vandekerckhove (foto links) die ook coördinator van de sociale dienst was en vanaf eind deze maand juli van een welverdiend pensioen mag genieten. Emily Motte (foto rechts) is juriste van opleiding.

De ombudsdienst behandelt als onafhankelijke instantie – zonder standpunt in te nemen en gebonden door beroepsgeheim – vragen en klachten van patiënten of hun familie over de zorg- en dienstverlening van het ziekenhuis en probeert samen met hen te zoeken naar een zo gepast mogelijke oplossing voor het probleem dat ervaren werd. De ombudsdienst (in het ziekenhuis te bereiken via route 63) kan gecontacteerd worden door middel van een e-mail naar ombudsdienst@sezz.be of telefonisch via 09 364 87 22 op maandag van 13 tot 18u30 en op woensdag, donderdag en vrijdag van 8u30 tot 12 uur.