Kobe, ideale sfeermaker op Kermis Windeke

Heerlijk avondje op Marktplein Scheldewindeke. Het was heerlijk om ‘The Voice van Vlaanderen’ – finalist Kobe Simoens aan het werk te zien. Meteen sterk op dreef. Warme stem. Het pure ‘zingplezier’ spat er van af. De chemie tussen Kobe en de uitstekende band The Mighty Black Camel Bluesband zit goed. De interactie met het publiek wekt sympathie op. Kobe kan als geen ander het publiek entertainen. De opener was er knal op en zette meteen de toon van de rest van het fel gesmaakt optreden.
In een wervelwind van songs maakt Kobe snel duidelijk dat hij onbetwistbaar een formidabele singer is. Een sterke persoonlijkheid en talentrijk. Het publiek was vlug in de ban van Kobe. Zijn speciale bluesstem laat niemand onverschillig. Prachtige songs worden het Marktplein opgestuurd. In zijn deelname aan The Voice kreeg hij al veel lovende kritieken. Vlaanderen smulde van hem, hing aan zijn lippen. Veel TV – kijkers staken hun bewondering niet weg voor ‘voice’ Kobe. ‘Weergaloos’, ‘Dijk van een stem’, ‘Loepzuiver zingen’, ‘Doet denken aan Joe Cocker’, klonk het bij de jury van ‘The Voice van Vlaanderen’. Voor zijn deelname aan ‘The Voice’ was Kobe nog een nobele onbekende, maar na zijn deelname in de talentenjacht van VTM is Vlaanderen voor hem gevallen. Hij gaat optreden tijdens de Gentse Feesten en op Bruisend Balegem.
Een perfect optreden van Kobe en de ras muzikanten van The Mighty Black Camel Bluesband. Een optreden van Kobe is luisteren, kijken, genieten. Stond daar een klassenman te performen?  Alleszins. Het concert was gepolijst, mooi uitgebouwd. Als geen ander weet hij het publiek te bespelen. Kobe bewijst zijn grote liefde voor blues, maar waagt zich ook aan andere genres. Kobe Simoens, een geluid apart. Charisma. Kom heel gewoon over. Eenvoud siert hem. Spontaan. Met Kobe krijg je gegarandeerd een podium beest ‘pur sang’ voorgeschoteld. Een warm deken van klank, nummers die je meevoeren. Het publiek werd getrakteerd op een paar bis nummers. We hebben genoten van Kobe en zijn band, en wij niet alleen. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)