Vanavond start Carnaval in Zottegem

prins-joyce-1

06/01/2017: Twee primeurs gisteren in Zottegem: het prinsenkostuum van Prins Carnaval Groot Zottegem Joyce Eeckhoudt van K.V. De Samsons en de nieuwe prinsenwagen van de carnavalsraad. U raadt het al, vanavond start het carnaval in Zottegem!

 

Wat de organisatie betreft van het carnavalsgebeuren in Zottegem  verdelen Feestcomit é Zottegem  en de carnavalsraad de taken onder elkaar. De carnavalsraad houdt zich onder andere bezig met de prinsenverkiezingen en zorgt dus ook voor de prinsenwagen. De wagen die dit jaar te zien zal zijn is een remake van vorig jaar. De prinsenwagen kreeg toen met pech af te rekenen, maar is zoals je kan zien prachtig hersteld en mooier dan ooit.

15823456_10154084704792541_5337538184647846495_n

Het carnaval in Groot Zottegem neemt twee  weekends in beslag. Gisterenavond was er de symbolische sleuteloverhandiging en vanavond  pronken de carnavalisten tijdens de stoet in Sint-Goriks-Oudenhove een eerste keer met hun nieuwe wagens. Zaterdag is er de stoet in het centrum van Zottegem en het weekend erna zijn er opnieuw twee stoeten, in Erwetegem en in Sint-Maria-Oudenhove.  Vanavond en komende zondag is er  ook nog het kindercarnaval.

Hieronder vindt u het volledige programma!

Vrijdag 6 januari: carnavalsstoet in Sint-Goriks-Oudenove en kindercarnaval in Velzeke

Zaterdag 7 januari: carnavalsstoet in Zottegem

Zondag 8 januari: kindercarnaval in De Kring Zottegem met verkiezing van Jeugdprins en Jeugdprinses. Inschrijven in caf é Meileken.

Maandag 9 januari: carnavals- en dansnamiddag voor senioren in de feestzaal van de Bevegemse Vijvers

Vrijdag 13 januari: carnavalsstoet in Erwetegem

Zaterdag 14 januari: carnavalsstoet in Sint-Maria-Oudenhove