‘Verkeersreglement schrijft aantal borden voor’

11168467_1405349256453309_3873493720583004448_n

Zottegem, 09/01/2017: Schepen van Openbare Werken Peter Vansintjan reageert scherp op de kritiek van Groen Zottegem dat  het Zottegems stadsbestuur te kwistig omspringt met het aantal verkeersborden. ‘Vooraleer kritiek te geven over de verkeersborden die in het stadscentrum geplaatst zijn hadden jullie best eerst eens contact genomen met ofwel onze verkeersdeskundige, mezelf of de politie.’

Vansintjan erkent dat er inderdaad heel wat verkeersborden zijn, maar voegt er onmiddellijk aan toe dat ze zijn gezet volgens de voorschriften van de verkeerswetgeving. Hij begrijpt dan ook niet waarom Groen er zo mimg_20170108_112005oeilijk over doet en verwijt de oppositiepartij gratuite kritiek.  

‘De laatste weken  geven ze te pas en toe onpas kritiek en dat terwijl  ik als schepen van Mobiliteit al heel wat initiatieven heb genomen voor de zwakke weggebruikers: de bussen zijn uit het centrum en het stadscentrum is een erf geworden waar tweerichtingsverkeer geldt voor fietsers, de fietsstraten, kilometers nieuwe fietspaden, de hervorming van de verkeersraad, een globaal snelheidsplan, tussenkomst bustickets, investeringen in voetpaden en de aanpak van de verkeerssituatie rond scholen. Ik hoop dat ik daarop word beoordeeld en niet op het aantal verkeersborden in het stadscentrum.’