Zottegem kwistig met verkeersborden?

img_20170108_111932

Zottegem, 09/01/207: Volgens Groen Zottegem strooit het stadsbestuur met verkeersborden als was het zout tegen overvloedige sneeuwval. ‘De overdaad aan borden is opvallend, bovendien staan ze zeer ongelukkig opgesteld’, zegt Heidi Schuddinck, gemeenteraadslid voor Groen.

Groen verwijst naar de stadskernrenovatie om haar punt te maken. De aannemer is sinds enkele weken aan de slag en kijkt volgens de oppositiepartij niet op een  verkeersbord meer of minder. ‘In het begin van de Stationsstraat plaatste men naast het bestaande verkeersbord een nieuwe paal waardoor je er nog moeilijk langs kan’, duidt Schuddinck het probleem. ‘Een passage met een kinderwagen of rolstoel is zelfs onmogelijk. E én hogere paal met drie verkeersborden kan daar perfect volstaan.’

img_20170108_112005

Volgens Groen zijn verschillende borden overbodig of staan ze fout en ziet het geheel er bovendien rommelig en knullig uit. ‘Op de heraangelegde markt staan nu verschillende groepjes verkeersborden vlak naast de nieuw geplaatste zitbanken en bomen. Heel wat verkeersborden en fietswegwijzers kunnen een betere plek krijgen aan de rand van het Marktplein. Ter hoogte van de kerk is het einde van het voetgangersgebied aangeduid terwijl er helemaal geen voetgangerszone is .’

 

‘Het stadsbestuur moet  zo snel mogelijk alle foute en overbodige verkeersborden weghalen’, besluit Schuddinck. ‘En de locatie evalueren  van de borden die echt nodig zijn. Het zou jammer zijn dat men al het werk van de stadskernrenovatie teniet doet door er een woud van slecht geplaatste verkeersborden neer te planten.’