2017 januari: Technologie, GSM met plooibaar scherm

Alhoewel Samsung al in 2013 uitpakte met het nieuws dat ze tegen 2015 de allereerste plooibare schermen zouden uitbrengen, lijkt er nu pas schot in te komen.

plooi-gsm

Volgens technologiewebsite DataNews koop je binnenkort een GSM met plooibaar super-groot scherm en ook technologie met een uitrolbaar scherm. Dat noemen ze de Youm technologie. Samsung, LG en zelfs Nokia (terug van weggeweest?) springen op de plooi-kar.

Eigenlijk wil dat zeggen dat je  de GSM in één klap kan openen als een heuse tablet. Zo maak je van een kanjer van een GSM van 5 inch (12,5 cm diameter) een tablet van 8 inch (20 cm diameter). En daar hebben wij van ‘De digitale Beiaard’ zeker oren naar.

Zo kan je onze website gebruiken met alle knoppen en toeters zoals op een computerscherm en zouden we op caf é kunnen gaan in plaats vanop een zolderkamertje, vanachter een computerscherm, koffie zuipend om wakker te blijven, rechtstreeks verslag uitbrengen van Zottegems cultfiguur, de RVV, die alweer van zattigheid naast zijn barkruk gaat zitten. Een mens mag toch dromen h é.

Bronnen: Datanews Knack  en die hebben het weer van de  Korea Herald waartegen Samsung al snoefde  dat ze de technologie, al een hele tijd, h élemaal onder de knie hebben. De nerds uit de Vlaamse Ardennen zeggen dan: ’t er ès pressee bij! Steken  we binnenkort de  GSM in onze broekzak zoals we nu ons ‘onderlijveken‘ terug ‘goed‘  steken?

SjK