Leerkrachten KA Zottegem hebben ziekenhuis verlaten

whatsapp-image-2017-01-12-at-13-23-21

Zottegem; 14/01/2017: Het koninklijk atheneum in Zottegem liet gisterenavond weten dat de twee leerkrachten die gewond raakten bij de brand donderdag op het de school  het ziekenhuis hebben mogen verlaten. Ze stellen het goed.  

De brand brak uit  nadat een van de leerkrachten na de les  struikelde met enkele gevaarlijke stoffen die na het contact met licht ontbrandden. Samen met een toegesnelde leerkracht bluste de leerkracht het vuur. Hierbij ontstond veel rook. De leerlingen waren op het moment van de brand niet aanwezig, al hadden enkele last aan de luchtwegen door de rookontwikkeling. Na het incident donderdag trad een rampenplan in werking, met heel wat heen- en weer gerij van allerlei hulpdiensten tot gevolg. Meer dan 1.000 leerlingen werden ge ëvacueerd. Vrijdag was er geen school op het KAZ.