6 op 6 in 2017 voor OLSA: K.SV. Temse-K.OLSA Brakel 1-2.

DSC_0363.JPG

Brakel, 15/01/2017: OLSA-trainer Huysveld behield het vertrouwen in de basiself van vorige match. Na vijf minuten een eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Virgone zwiepte een vrije trap voor doel, Mertens kopte over. Voor een Brakelse mogelijkheid was het wachten tot halverwege de eerste periode.

Kaj Knipping stuurde Cremers het straatje in, die kapte zich vrij laar besloot in de handen van thuisdoelman Renier. Rond het halfuur stond Kjell Knipping twee keer aan het kanon. Eerst probeerde hij het vanop 25 meter over de grond, de bal ging net naast en een paar minuten later krulde hij een vrije trap over de muur net over de kruising. OLSA controleerde het gebeuren, doelkansen waren er echter bitter weinig.

Na de koffie was, net als in de eerste helft, de eerste kans opnieuw voor Temse. Virgone deed het op zijn eentje, maar OLSA doelman Otte had een knappe redding in huis. De bezoekers waren gewaarschuwd. De Lange legde terug voor de inlopende Moreels, zijn schot werd afgeblokt. Otte toonde zich nog eens attent op een poging van opnieuw Virgone.

dsc_0324Op het uur openden de bezoekers de score. Moreels pakte uit met een gemeten voorzet vanop links, Delie verlengde met het hoofd in de verste benedenhoek. 0-1 na 61’. De Brakelse vreugde was echter van korte duur. In een warrige fase voor doel belandde de bal tegen de arm van Lambrecht. Iedereen dacht aan een aangeschoten bal, de ref had er een andere kijk op en floot strafschop. Tot overmaat van ramp kreeg Lambrecht een 2e geel karton onder de neus, wat betekende dat OLSA nog dik 25 minuten verder moest met tien.

Glouftsis liet het cadeau niet liggen en trapte de elfmeter binnen. 1-1 na 66’. Het beloofde   nog een moeilijke avond te worden voor Geel-Zwart. Brakel pakte het slim aan en speelde goed gegroepeerd, de thuisploeg kon geen voordeel putten uit de numerieke meerderheid. Met nog een kwartier te spelen kreeg OLSA een vrije trap toegekend. Kjell Knipping knalde keihard op doel, thuisdoelman Renier kreeg de bal niet onder controle en de goed meegevolgde De Lange kon binnentikken. 1-2 na 76’.

Trainer Huysveld bracht met Leroy, J. Lambrecht en Achahbar nog vers bloed in het team, de zege kwam echter niet meer in gevaar. OLSA kreeg zelfs nog de kans op de 1-3 toen Delie de diepte werd ingestuurd, Renier kwam gepast uit en voorkwam erger. Komend weekend ontvangt OLSA Izegem.