ACG-Zottegem 2 X goud en 2 X zilver op PK-indoor

 

indoor-gent

Zottegem, 16/01/2017: Atletiekvereniging ACG Zottegem liett van zich spreken tijdens  de recente provinciale indoorkampioenschappen in de Gentse Topsporthal. ACG-kern Zottegem verscheen met 14 atleten aan de start en de buit was groot: 2 X goud en 2 X zilver. Trainers en atleten mogen best trots zijn.  

In het hinkstapspringen behaalde Lieselot Oste (cadetten meisjes) zilver met een knappe 8m70.  Julie Lenssens (scholier) deed haar dat na, en met een sprong van 10m60 verbeterde ze zelfs het Belgisch record (bij de G-atleten). Helena Oste (8m73) werd 4de, haar zus Roselien (8m00) 5de. Op de 60m horden maakte Britt Berens (cadetten meisjes) een bijzonder mooi debuut: ze won haar reeks in 10.56.

En dan was het de beurt Marie De Naeyer: met een persoonlijk record (9.42) zorgde ze voor het eerste goud.Dat belooft voor de Belgische kampioenschappen, waar  hopelijk ook  haar zus en supertalent Emma (scholier) aan de start zal komen na een revalidatieperiode deze winter. Emile De Winne  liep bij de cadetten jongens een behoorlijke 10.02.

Op de 60m vlak, won Marie De Naeyer (cadetten meisjes) haar reeks in 8.53, maar daarmee kwam ze net iets te kort voor een plaats in de finale. Bij de cadetten jongens debuteerde Jonas Goossens knap met 8.47. Bij de scholieren meisjes liep debutante Lena De Schampelaere 9.32, terwijl Roselien Oste 9.29 liet noteren.

In het hoogspringen (scholieren meisjes) ging Britt Berens over 1m35 en Lieselot Oste over 1m25. Op de 200m (cadetten jongens) liepen debutant Jef Van Der Stichelen 29.01 en Jonas Goossens  28.15. Gijs Broeckaert zorgde met een tijd van 25.76 voor een mooie verrassing: hij won zijn reeks en werd 5de algemeen. Emile De Winne ging hem als 4de in 25.75 net vooraf (goed voor een persoonlijk record).

Daarna was het reikhalzend uitkijken naar het verspringen bij de scholieren meisjes. Met 5m15 verbeterde Julie Lenssens haar persoonlijk record, meteen goed voor goud én voor een Belgisch record bij de G-atleten. Met 2 gouden medailles én 2 Belgische records werd Julie meteen d é figuur van de dag.

Lena De Schampelaere sprong bij haar debuut 3m95 en Helena Oste landde na 3m82. Op de 800m liep Lander Van Acker (cadetten jongens) een mooie tijd met 2.37.26. Bij de cadetten meisjes finishte Sarah Eeckhout verdienstelijk in 3.13.75. Gijs Broeckaert (cadetten jongens) eindigde de indoormeeting met het verspringen: met 4m78 verbrak hij z’n persoonlijk record.