Geraardsbergen: Chiro Elegast en Chiro Regenboog worden één jeugdbeweging

dddd.jpg

Chiro Elegast Idegem en Chiro Regenboog Nederboelare zullen voortaan als één jeugdbeweging door het leven gaan, genaamd Chiro Regenboog.
“Eigenlijk gaat de volledige werking van Elegast over naar Chiro Regenboog,” legt hoofdleider Bram De Lust van de Chiro uit Idegem uit. “Wijzelf hadden onvoldoende leiding om een degelijke werking te behouden en het is fijn dat op deze manier er Chiro in Idegem blijft bestaan.”


Het was schepen van jeugd Fernand Van Trimpont die de beide verenigingen samenbracht. “Toen ik het nieuws van Chiro Idegem vernam, heb ik niet geaarzeld om initiatief te nemen. Ik heb beide leidingsploegen samengebracht, en samen hebben dit nieuwe  verhaal geschreven. Ik ben dan ook heel blij dat ik beide verenigingen met elkaar kunnen verbinden heb.”

Bij Chiro Regenboog kijken ze ernaar uit. “Door het samengaan met Chiro Elegast vergroot onze leidingsploeg en krijgen we er nieuwe leden bij. Een bijkomende troef is dat we ook het lokaal in Idegem, dat recent door de stad werd gerenoveerd, kunnen gebruiken. Dit komt goed van pas omwille van ons hoge aantal leden en het plaatsgebrek in ons lokaal te Nederboelare.”

Chiro Regenboog behoudt voorlopig haar werking in Nederboelare en in Idegem. De activiteiten hebben plaats op zondag van 14u tot 17u. Wie meer informatie wil, kan terecht op de website www.chiroregenboog.be of via telefoonnummer 0471/ 97 78 94