Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Archeologische opgravingen Oudenaarde blijven verbazen

2.jpg

Oudenaarde, 23/01/2017: De archeologen die in het kader van de heraanleg van de Oudenaardse Markt onderzoek uitvoeren, vallen van de ene verbazing in de andere. Bij het onderzoek van de kelders rond het Oude Vleeshuis op de Markt, kwam een laatmiddeleeuwse haardplaats aan het licht.  

Uniek zijn de schouwornamenten waarmee deze haard is versierd. Ze stellen een man en een vrouw voor die beide een kroon dragen. Bewaring van deze vondsten ter plaatse is erg moeilijk, daarom werd de schouw ontmanteld en zijn de beelden overgebracht naar een conservator. Nadien krijgt dit stenen koppeltje zeker een plaatsje in de collectie van het MOU!

 

X