Basket 1e provinciale: BBC Houtem wint op de valreep van Silaba Zelzate (78-76)

SAM_9166.JPG

Sint-Lievens-Houtem, 23/01/2017: Afgelopen zaterdag stond in sporthal De Fabriek  de basketbalwedstrijd BBC Houtem  – Silaba Zelzate  op het programma. De thuisploeg uit Sint-Lievens-Houtem had na 2 nederlagen op rij dringend nood aan een overwinning om niet verder af te glijden in het klassement en  zelfs niet stilaan in degradatiezorgen te belanden. De wedstrijdbal voor deze wedstrijd werd geschonken door Vishandel “Het Anker”. Aanvankelijk leek het belang van deze wedstrijd niet door te dringen tot de thuisspelers want al gauw keken ze  tegen een achterstand aan van 10 punten. De motor sloeg toen toch aan bij BBC Houtem en na een tussenspurtje werd het eerste quarter afgesloten met nog slechts 1 puntje achterstand (21-22).

BBC Houtem  drukte het 2e quarter verder door en nam de leiding in de wedstrijd over.  De rust werd bereikt met een kleine voorsprong  (40-35) in het voordeel van de thuisploeg. Enige zorgen toch bij de thuisploeg, want enkele spelers kampten toen reeds met foutenlast. De tweede helft stond bol van de spanning waarbij beide ploegen om beurt aan de leiding kwamen. 10 seconden voor het einde van de wedstrijd stond een gelijke stand op het scorebord (76-76)  maar het balbezit  was wel voor de thuisploeg.

Spelverdeler Bouras nam dan zijn verantwoordelijkheid en scoorde met een halve afstandsshot de verlossende score voor BBC Houtem (78-76) met nog 3 seconden te gaan. Een  ultieme  wanhoopspoging van Silaba Zelzate strandde gelukkig voor BBC Houtem vooraan op de ring.  De thuisploeg kon zo opgelucht ademhalen en de drie punten thuishouden na deze deugddoende overwinning. Het opnieuw talrijk opgekomen publiek  heeft volop  genoten van deze spannende en soms kwalitatief hoogstaande partij.