Basket 1e provinciale: BBC Houtem wint op de valreep van Silaba Zelzate (78-76)

SAM_9166.JPG

Sint-Lievens-Houtem, 23/01/2017: Afgelopen zaterdag stond in sporthal De Fabriek de basketbalwedstrijd BBC Houtem – Silaba Zelzate op het programma. De thuisploeg uit Sint-Lievens-Houtem had na 2 nederlagen op rij dringend nood aan een overwinning om niet verder af te glijden in het klassement en zelfs niet stilaan in degradatiezorgen te belanden. De wedstrijdbal voor deze wedstrijd werd geschonken door Vishandel “Het Anker”. Aanvankelijk leek het belang van deze wedstrijd niet door te dringen tot de thuisspelers want al gauw keken ze tegen een achterstand aan van 10 punten. De motor sloeg toen toch aan bij BBC Houtem en na een tussenspurtje werd het eerste quarter afgesloten met nog slechts 1 puntje achterstand (21-22).

BBC Houtem drukte het 2e quarter verder door en nam de leiding in de wedstrijd over. De rust werd bereikt met een kleine voorsprong (40-35) in het voordeel van de thuisploeg. Enige zorgen toch bij de thuisploeg, want enkele spelers kampten toen reeds met foutenlast. De tweede helft stond bol van de spanning waarbij beide ploegen om beurt aan de leiding kwamen. 10 seconden voor het einde van de wedstrijd stond een gelijke stand op het scorebord (76-76) maar het balbezit was wel voor de thuisploeg.

Spelverdeler Bouras nam dan zijn verantwoordelijkheid en scoorde met een halve afstandsshot de verlossende score voor BBC Houtem (78-76) met nog 3 seconden te gaan. Een ultieme wanhoopspoging van Silaba Zelzate strandde gelukkig voor BBC Houtem vooraan op de ring. De thuisploeg kon zo opgelucht ademhalen en de drie punten thuishouden na deze deugddoende overwinning. Het opnieuw talrijk opgekomen publiek heeft volop genoten van deze spannende en soms kwalitatief hoogstaande partij.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X